Premiér ocenil období komunistických sviní, děsí se Macek

24.09.2013 11:04

Premiér Jiří Rusnok udělil spisovateli Pavlu Kohoutovi ocenění za celoživotní dílo. Glosátorovi politického dění Miroslavu Mackovi tím bezmála otrávil den. Ocenil tím totiž i léta, ve kterých Kohout tvořil tedy i totalitní léta padesátá.

Premiér ocenil období komunistických sviní, děsí se Macek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Premiér Rusnok udělil spisovateli a dramatikovi Pavlu Kohoutovi Čestnou plaketu předsedy vlády za celoživotní dílo a přínos pro českou literaturu. Za přínos pro českou literaturu? Budiž, to je věc vkusu. Ale za celoživotní dílo? To premiér oceňuje jeho činnost v těch nejhorších 50. letech, kdy Kohout zdaleka nepatřil mezi nejmenší komunistické svině? Fuj!" děsí se Macek.

Ocenění čestné plakety se zrodilo v roce 2008. Čestnou plaketu udílí premiér na základě vlastního uvážení. Od bývalého předsedy vlády Mirka Topolánka (ODS) ji dostali i bratři Mašínové. Kohout ji obdržel u příležitosti svých osmdesátých pátých narozenin. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…