Sto milionů za privatizaci obecního majetku a kde nic, tu nic. Nová Paka pod rouškou tajemna

21.09.2014 17:14

Údajně zpackanou privatizací v Nové Pace se zabývá Večerník pro Novou Paku, jehož aktuální vydání obdržely rovněž ParlamentníListy.cz. O co přesně jde?

Sto milionů za privatizaci obecního majetku a kde nic, tu nic. Nová Paka pod rouškou tajemna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Město, v čele se starostou Rudolfem Coganem, údajně prodalo obecní majetek v hodnotě 110 milionů korun. Za co však byly utraceny, nikdo neví. Autor článku Zdeněk Bakovský předkládá čtenářům Večerníku možné dopady zpackané privatizace těmito slovy.
 
„Před domem na vás bafne pracovník zprivatizovaných technických služeb, který chce 50 korun za úklid před vaším domem. Před školou natahuje ruku školník a chce nově stovku za pobyt vaší ratolesti v soukromé základní škole. A když nakonec seberete odvahu a půjdete si stěžovat na úřad, zaplatíte hned na vrátnici pět set korun za vstup, jelikož vedení města zprivatizovalo radnici samo sobě.“ Zatím to je jen zlý sen, který se však velice brzy může stát skutečností.
 
Podle Večerníku je důležité, aby si město strategický majetek ponechalo. Kde je oněch 9 847 000 za prodej městského majetku? Večerník přidal odkaz na stránky obce, kde by si prý obyvatelé měli najít, za co město jejich peníze utrácí. Je fakt, že výdaje jsou zaznamenány, avšak člověk bez ekonomického vzdělání se v nich jen těžko vyzná.
 
Večerník proto doporučuje obyvatelům Nové Paky, aby si informace o tom, za co jsou peníze vydávány, vyžádali přímo na úřadě.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…