V hysterii zachováme klid, slíbil kníže. Topka zatím Nečasovi věří

13.06.2013 18:19

Po premiéru Nečasovi se k vlně zatýkání v nejvyšších politických patrech, která probíhá již od rána, vyjádřila i druhá největší vládní strana. Usnesení Výkonného výboru TOP 09 na tiskové konferenci přečetl místopředseda strany Miroslav Kalousek.

V hysterii zachováme klid, slíbil kníže. Topka zatím Nečasovi věří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek s Karlem Schwarzenbergem na inauguraci Miloše Zemana

„Nedestabilizujme zemi bez informací,“ zahájil prohlášení místopředseda strany Miroslav Kalousek. Situaci pokládáme za vážnou, ale rozhodnout se můžeme až ve chvíli, kdy se dozvíme, o co se vlastně jedná,“ vysvětloval. Je prý třeba, aby to bylo vysvětleno co nejdříve a co možná nejprůkazněji. „Do té doby nemáme důvod oslabovat důvěru premiéra Nečase a vlády,“ myslí si.

Poté Kalousek zdůraznil, že by tyto události neměly odvést pozornost od obnovy země po povodních a dalších palčivých problémů. „Doufáme, že otázky vyšetřování se vyjasní velmi brzy,“ zakončil Kalousek četbu prohlášení.

Pak pohovořil předseda strany Karel Schwarzenberg: „Ocitli jsme se na křižovatce, kam naše země půjde. Buď má policie důkazy, že se něco děje, a pak  tyto události mohou vést k obrodě naší demokracie,“ myslí si Schwarzenberg. Mnohem horší je však podle něj druhá varianta.

„Pokud by zde, nedej bože, důkazy nebyly a jednalo se takto překotně bez dostatečných důvodů, bylo by to ohrožení naší demokracie,“ obává se.

„Zachováváme ve všeobecné hysterii klid,“ ujistil následně stejně jako Kalousek. TOP 09 si prý uvědomuje, že musí převzít větší odpovědnost, než normálně, když je největší vládní strana takto destabilizována.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…