Husák se vrací na policejní prezidium. Bude náměstkem u Lessyho

30.03.2011 17:03

Policejní prezident Petr Lessy představil své náměstky. Překvapením je, že uniformovanou policii bude od počátku dubna řídit bývalý ředitel cizinecké policie Vladislav Husák, který býval kdysi policejním prezidentem. Neuniformované policii, tedy kriminalistům, bude velet exšéf pražské policie Martin Červíček.

Husák se vrací na policejní prezidium. Bude náměstkem u Lessyho

Vladislav Husák byl policejním prezidentem v letech 2005 až 2008.  Na svůj post rezignoval 23. března 2007 v souvislosti s šetřením jeho role v kauze biolíh a únikem utajované informace o ruském agentovi Inspekcí ministra vnitra, která údajně zkoumala i problematičnost důvěrných vztahů Husáka s Jitkou Mitiskovou, bývalou pracovnicí sekretariátu Ministerstva vnitra.

V postu Husáka vystřídal v roce 2008 Oldřich Martinů, jenž se musel své židle nedávno vzdát kvůli přáním ministra vnitra Radka Johna (VV).

Náměstkem pro ekonomiku Lessy pověřil dosavadního šéfa ekonomiky jihomoravského policejního ředitelství Slavomíra Bella. Největším překvapením pak je nově zřízené místo náměstka pro řízení lidských zdrojů. Této funkce se prozatím ujme vedoucí Lessyho kanceláře Pavel Osvald.

Ten byl ale členem "Johnovy výběrové komise," která hledala následníka Martinů, jímž se stal právě Lessy. Krátce nato jej tento nový policejní prezident pověřil řízením své kanceláře. Předtím byl Osvald jako vedoucí oddělení strategického plánování kanceláře policejního prezidia.

„Na obě místa je vypsáno výběrové řízení," dodal k posledně dvěma jmenovaným funkcím Lessy.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…