Armádní nákupy by mohl dostat na starost Vondrův člověk

07.06.2011 6:24

Již tuto středu by mohl být jmenován nový šéf vyzbrojování. Na tento post pravděpodobně nastoupí Pavel Bulant, který nyní vede kancelář ministra obrany. Informoval o tom server Euro.cz.

Armádní nákupy by mohl dostat na starost Vondrův člověk

Sekce pro vyzbrojování má na starosti armádní nákupy a byla již delší dobu kritizována, že jsou nákupy předražené a nejsou na ně vypisována standardní výběrová řízení. Doposud ji vedl náměstek Rudolf Blažek. To se ale může změnit. Jak serveru Euro údajně potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje, již tuto středu by mohl být do vedení sekce pro vyzbrojování právě Bulant z kanceláře ministra obrany Alexandra Vondry.

K velkým změnám zde už došlo v prosinci, kdy ministr obrany odvolal jejího ředitele Jiřího Staňka. Vedením byl pak prozatímně pověřen Vondrův poradce Petr Szönyi a po něm již zmiňovaný Rudolf Blažek.

Plukovník Pavel Bulant vystudoval nejen v České republice, ale i v bavorském Garmisch-Partenkirchenu, kde v americkém Marshallově centru studoval bezpečnostní problematiku. V armádě působil již delší dobu, pracoval zde i jako průzkumník.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…