Policisté nabourají až čtyři auta denně

14.06.2011 7:56

Sami vyšetřují dopravní přestupky. Přesto se policisté čím dál tím častěji stávají účastníky dopravních nehod. Ročně tak nabourají každé páté auto. V průměru to vydá na tři až čtyři bouračky denně. Jen ve třetině případů je přitom nehoda zaviněná policisty. Za karamboly většinou mohou zmatení řidiči, kteří nedají přednost policejnímu autu s majáčky.

Policisté nabourají až čtyři auta denně

Policisté se na silnicích běžně vystavují mnohem vyššímu riziku než ostatní řidiči, protože v nepřehledných situacích, kde běžný řidič raději přibrzdí, musí policista naopak šlápnout na plyn. Řidiči by se proto měli k policejním vozům jedoucím k akci chovat ohleduplně a v ideálním případě přibrzdit pravého kraje vozovky.

Bilance z vozovek: Za posledních 20 let přes 60 mrtvých policistů

Od roku 1990 přišlo na silnicích o život již čtyřiašedesát policistů. Nejtragičtější byl pro policejní sbor rok 1997, kdy se zabilo deset policistů. Poslední nehodu v neděli nepřežili dva policisté u Hluboké nad Vltavou, do kterých čelně narazil mladík řídící Opel. Hrozivý nádech nehodě dodává fakt, že si mladík před rokem na Facebooku vyvěsil parte s datem 12.6.2011, tedy přesně na den, kdy skutečně zemřel. Upozornil na to deník MF Dnes.

Čtěte také:
Policie nemá finanční prostředky na opravy aut 
Policie nakoupí elektroniku do aut za 300 milionů korun 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…