Do Prahy se sjely mozky boje proti mafii. Máme video

23.01.2012 15:12

Evropské policejní špičky zabývající se bojem proti praní špinavých peněz se sjely do Prahy. Že se jedná o mimořádnou poctu pro hlavní město dokladuje i skutečnost, že se k účinkování v průvodnímu klipu nechal přemluvit také šéf protikorupčního útvaru Tomáš Martinec.

Do Prahy se sjely mozky boje proti mafii. Máme video
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Mezinárodní konference s názvem AMON 2012 si za svůj cíl vytyčila  vybudování mezinárodní kompaktní sítě expertů na problematiku „praní peněz“, rozvíjení mezinárodní spolupráce a sjednocování evropské, resp. celosvětové legislativy v této oblasti.

„Na briefingu vystoupí policejní prezident plukovník Petr Lessy, náměstek ředitele ÚOKFK SKPV plukovník Emil Kračmar a zástupce evropské organizace EUROJUST Ladislav Hamran,“ láká zvučnými jmény panelistů tiskový mluvčí ÚOKFK Jaroslav Ibehej.

V klipu vystupuje ředitel protikorupčního útvaru Tomáš Martinec, který se minulý týden na tiskové konferenci pochlubil rekordní sumou vybranou z trestné činnosti. ÚOKFK se podařilo vybrat přes 4 miliardy korun, což je 3x více, než v roce předchozím. Martinec si vysloužil od policejního prezidenta Petra Lessyho pochvalu, ale zároveň odebrání stovky nejlepších mužů. V plánu policejního prezidenta je totiž zřízení útvaru, který by se zabýval čistě bojem proti korupci a spadal by přímo pod policejního prezidenta, čímž by byl  vyčleněn ze současného ÚOKFK.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…