Prahu 4 čekají placené zóny. Mají omezit mimopražské

30.12.2011 12:46

Nejprve zavést parkovací zónu a aktivovat ji podél metra C od Vyšehradu po Kačerov, to je plán, kterým se čtvrtá městská část chystá bojovat s přeplněnými parkovišti a obsazenými chodníky. Uvedl to místostarosta Prahy 4 a zároveň šéf pražské ČSSD Jiří Bodenlos.

Prahu 4 čekají placené zóny. Mají omezit mimopražské
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ČR

Podle jeho slov je dlouhodobým a stále závažnějším problémem právě parkovací stání. Dle údajů, které má hlavní město k dispozici, denně dorazí na čtvrt milionu mimopražských automobilů.

Pro Prahu 4 je nejzávažnějším místem oblast mezi Vyšehradem a Kačerovem. "To je místo, kde se nám hromadí nejvíce mimopražských automobilů a denně dochází k problematickému parkování, k přeplnění příjezdových komunikací i k ničení majetku parkováním v zeleni," uvedl Bodenlos.

Praha 4 počítá se zavedením parkovacích zón od roku 2012 s tím, že k dokončení dojde v roce 2013. "Připouštím, že jde o poměrně zásadní rozhodnutí, které vyvolá řadu problémů, debat a bouřlivých diskusí občanů, odborníků i samotných motoristů," doplnil místostarosta Prahy 4.
 
Tato pražská část se tak přidává k Praze 5, která záměr o zavedení placených, parkovacích stáních oznámila v listopadu. Placené stání je zavedeno na Praze 1, 3 anebo 7.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…