Knetig protestuje proti obvinění z úplatkářství marně

26.09.2011 21:58

Pražské státní zastupitelství zamítlo stížnost bývalého ministerského poradce Martina Knetiga proti obvinění z nepřímého úplatkářství. Knetiga, který byl poradcem exministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS), policie v létě obvinila z toho, že nabídl úplatek členovi představenstva Komerční banky, aby získal sponzorský dar pro občanské demokraty.

Knetig protestuje proti obvinění z úplatkářství marně

Zastupitelství Knetigovu stížnost několik týdnů zkoumalo, ale nakonec jí nevyhovělo. "Byla zamítnuta jako neodůvodněná," potvrdila Lidovým novinám bez bližších podrobností mluvčí zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Z politiky rovnou do vězení

Knetig byl v srpnu obviněn, že v říjnu 2010 údajně členovi představenstva Komerční banky sliboval, že zajistí uložení peněz ze Státního fondu životního prostředí na účet této banky. Za to prý chtěl peníze pro ODS. Tyto informace shromáždila policie ve vyšetřovacím spise. Knetigovi hrozí až tři roky vězení.

Vše ke Kauze Drobil
Více o Knetigovi
ZDE

Na možnou korupci upozornil odvolaný šéf Státního fondu životního prostředí Libor Michálek prostřednictvím tajných nahrávek. Knetig na nich popisuje, jak se dostat k penězům na financování další kariéry svého šéfa a ODS. Drobil se kvůli aféře od Knetiga distancoval. Tvrdil, že poradce nejednal na základě jeho instrukcí. Nakonec ministr po dohodě s premiérem Petrem Nečasem (ODS) rezignoval.

Čtěte více:
Nikdo neví, kde je Drobilův sluha Knetig. Už půl roku 
Poradce Drobila Knetig sháněl „černé" peníze pro ODS
Lesy ČR: Michálek a Knetig jsou nevěrohodné osoby, které nic o LČR nevědí 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„My si jenom myslíme, že Rusko vyhrává,“ vypustil profesor oblíbený Respektem

7:40 „My si jenom myslíme, že Rusko vyhrává,“ vypustil profesor oblíbený Respektem

Rusko může tuto válku prohrát a mělo by jí prohrát, kvůli sobě samému, nevítězí na bojišti, ale pouz…