Šéf pražských policistů přijal úplatek v řádech statisíců a nejspíš ne jednou

28.11.2011 23:02

Minulý týden zatkla policie šéfa pražských strážníků Vladimíra Kotrouše, když ho díky informátorovi přistihla při braní úplatku. Ředitel Úřadu pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta vystoupil v pořadu ČT Události komentáře, ohledně případu ale kvůli časné fázi vyšetřování zarytě mlčel.

Šéf pražských policistů přijal úplatek v řádech statisíců a nejspíš ne jednou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Je začátek trestního řízení, do pátku se prověřovalo. Jak dlouho bral úplatky je předmětem dalšího vyšetřování," uvedl neurčitě Šlachta, jenž ani na nátlak moderátorky Daniely Drtinové i přes opakované úspěvy nechtěl prozradil více. „Není to jen jedna věc, kterou vyšetřujeme," připustil však.

Člověk, který policistovi úplatek předal, trestně stíhán nebude, od začátku totiž s vyšetřovateli spolupracoval. „Není důvod po této osobě jít, potřebujeme pomoc slušných lidí," řekl v České televizi Robert Šlachta.

Vladimír Kotrouš byl zatčen v pátek 25. listopadu za převzetí úplatku v řádech statisíců korun. O osudu provinilce rozhodne pražský primátor, podle Šlachtových slov by Kotrouš měl z řad městské policie vystoupit.

Související:
Policie zadržela šéfa pražských strážníků. Přijal úplatek
Policie kvůli zadržení Kotrouše prohledala ředitelství strážníků  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…