Protikorupční sdružení podalo trestní oznámení kvůli Mostecké uhelné

11.12.2011 18:23

Kvůli privatizaci Mostecké uhelné podalo v pátek sdružení Veřejnost proti korupci trestní oznámení. Týká se odpovědných osob na Vrchním státním zastupitelství a na ministerstvu financí.

Protikorupční sdružení podalo trestní oznámení kvůli Mostecké uhelné
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Sdružení Veřejnost proti korupci (VPK) podalo v pátek trestní oznámení kvůli kauze okolo privatizace Mostecké uhelné. Informaci potvrdil zmocněnec společnosti Jan Štern. Podle něj je patrné zanedbání a zřejmě i nečinnost českých zodpovědných úřadů.

"A protože v současnosti již české straně nezbývá než se domáhat navrácení finančních prostředků v civilně-právním řízení, kde bude muset nést důkazní břemeno, zaplatit nemalé soudní poplatky a platit nákladné právní služby, dojde nepochybně touto cestou k dalším zbytečným ztrátám veřejných financí. Tuto potenciální trestní odpovědnost na české straně je třeba řádně prošetřit," uvedl Štern.

VPK si myslí, že k trestným činům došlo porušením povinností při správě cizího majetku, zneužitím pravomoci úřední osoby nebo mařením úkolu úřední osoby z nedbalosti. Dále se sdružení domnívá, že i z toho, jak vypadá komunikace mezi českými a švýcarskými úřady, se dá vyvodit, že tato spolupráce je záměrně mařena.

Trestní oznámení se týká Vrchního státního zastupitelství a ministerstva financí. "Proto jsme podali trestní oznámení přímo k nejvyššímu státnímu zástupci a policejnímu prezidentovi," dodal Štern.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…