Wolfa prý za mříže nechala odklidit ČSSD. Není tu právní stát, zlobí se

27.01.2012 19:48

Odsouzení Petra Wolfa si objednal někdo z ČSSD údajně kvůli jeho nepohodlným politickým postojům. Tak se vyjádřil bývalý poslanec, který je známý jako přeběhlík ČSSD, který podporoval Topolánkovu vládu. Výnos soudu chápe exposlanec jako selhání systému právního státu.

Wolfa prý za mříže nechala odklidit ČSSD. Není tu právní stát, zlobí se
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

„Rozsudek soudu je pro mě do jisté míry zklamáním. A víra v právní stát je u mě na bodu mrazu. Soud v podstatě převzal hodnocení důkazní situace i právní závěry od obžaloby,“ uvedl Wolf v rozhovoru pro server Týden.cz.

„Přitom v průběhu dlouhodobého líčení dával soudce několikrát najevo, že s obžalobou v mnohém nesouhlasí. Proč ta změna v nazírání soudu? Soudce nejspíš podlehl nějakým vlivům,“ naznačil své podezření.

„Já byl ostrakizován a dopředu odsouzen proto, že si to přáli někteří lidé z ČSSD jako odplatu za moje politické postoje, například Lubomír Zaorálek. A že tito lidé mají v Ostravě velkou sílu, ukázal i páteční rozsudek,“ myslí si Wolf, který všechna obvinění ze zneužití dotací důrazně odmítá.

Nevinu dokázala i obhajoba

„Ve spise není důkazní situace tak černobílá, jak ji, nevím proč, vyhodnotil soud a médiím vysvětloval soudce Mucha. Já jsem žádné zkreslené, nepravdivé a podobné údaje neposkytnul a na tom trvám a obhajoba to dokázala,“ zdůraznil Wolf.

„Problém je někde úplně jinde. Škoda, že média nebyla přítomna po celou dobu procesu, ale pouze na částech, na které si je snad pozval státní zástupce Táborský,“ posteskl si bývalý poslanec.

„To by zpravodajové potom měli ve věci více jasno. A rovněž by viděli a slyšeli, jak se svědky zacházeli na policii, jak svědek několikrát ztratil vědomí i v soudní síni a podobně. V tom čase se nad tím pozastavoval i soudce Mucha. Pak asi změnil názor,“ dodal.

O tom, zda se hodlá bránit konkrétními právními kroky, se Wolf příliš bavit nechce. „Je snad jasné, že zejména po mých neblahých zkušenostech s poskytováním informací neudělám tu chybu, že veřejně rozkryji své další právní kroky. To ode mne nemůžete chtít,“ uzavřel.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…