Exšéf správy železnic prý způsobil škodu za 439 milonů. Je obžalován

29.02.2012 17:17

Bývalý ředitel Správy železniční a dopravní cesty Jan Komárek byl obžalován kvůli nevýhodné smlouvě na nákup elektrické energie. Podle státního zastupitelství mohl způsobit škodu za 439 milonů.

Exšéf správy železnic prý způsobil škodu za 439 milonů. Je obžalován
Foto: Hans Štembera
Popisek: Železnice, ilustrační foto

Mluvčí Vrchního státního zastupitelství v Praze Irena Válová ČTK potvrdila to, že instituce podala v úterý obžalobu na bývalého statutárního zástupce SŽDC.

Komárek podle žalobce způsobil škodu ve výši 439 milionů korun, a to uzavřením nevýhodných smluv na nákup elektrické energie. Za pokus o porušení povinnosti při správě cizího majetku mu hrozí až osmileté vězení.

"Prověřováním došli kriminalisté k závěru, že bývalý statutární zástupce SŽDC v prosinci 2008 uzavřel nevýhodné smlouvy na odběr elektrické energie pro roky 2010 a 2011," uvedl již v prosinci loňského roku mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Podle informací serveru iHned.cz byl Komárek podepsán pod smlouvou na odběr elektřiny od ČEZ, od které ale SŽDC v roce 2009 odstoupila. Ve smlouvě se počítalo s fixní cenou elektřiny na celé tři roky. Cena ale následně razantně klesla, a společnosti České dráhy a ČD Cargo, pro které SŽDC elektřinu zajišťovala, nechtěly elektřinu odebírat za dříve stanovenou fixní cenu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…