Zda a kdy padne vláda nevědí ani kmotři v pozadí, tvrdí Bobošíková

22.04.2012 7:52

Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková je přesvědčena, že čím dřív padne vláda, tím lépe pro český národ. „To co předvádí tato vláda, je neúnosné,“ konstatovala po sobotní demonstraci pro Parlamentnilisty.cz. Na proroka k pádu vlády si ale hrát nechce. „Myslím, že kdy dojde k pádu, neví ani vláda, ani ti mafiáni v pozadí,“ dodává kandidátka na úřad prezidenta ČR.

Zda a kdy padne vláda nevědí ani kmotři v pozadí, tvrdí Bobošíková
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Jana Bobošíková rozhodně nemá pocit, že její generace vyrostla na nezdravých potravinách

Také Suverenita Jany Bobošíkové se zúčastnila sobotní demonstrace – “Stop vládě“. „Uděláme vše proto a podpoříme veškeré kroky vedoucí k demisi této vlády. To co předvádí, považujeme za naprosto neúnosné,“ říká Bobošíková.

Na proroka si hrát nechce. Nevím, zda příští týden kabinet padne

„Zatím se tam vláda drží zuby nehty,“ směje se Jana Bobošíková. Na proroka si ale ani pro Parlamentnilisty.cz zahrát nechtěla. „Opravdu v tuto chvíli nevím, a myslím si, že to dokonce nevědí ani sami vládní činitelé, ani ti mafiáni, co stojí za nimi,“ dodává.

Podle ní rozehráli hru, v níž dnes nikdo neví, co se bude dít. Rozhodně to ale podle ní neprospívá České republice. „Co vím jistě, že Suverenita je na případné nové volby zcela připravena,“ dodává předsedkyně.

Průzkumům nevěřím, neodrážejí realitu. 5procentní hranici určitě prolomíme

Podle některých průzkumů má strana Jany Bobošíkové nyní mezi 2 - 4 procenty. Parlamentnilisty.cz proto zajímalo, zda Suverenita zvažuje možnost spojenectví s jiným politickým uskupením k prolomení magické hranice 5 procent. „Průzkumům vůbec nevěřím,“ rozzlobila se Jana Bobošíková.  „V minulých volbách nám průzkumy dávaly nulu, a ve výsledku jsme měli 3,7 procenta. Když nám nyní přiznávají až čtyři procenta, tak vím, že máme reálnou šanci tuto hranici s přehledem překročit, bouří se předsedkyně.

Podle ní je Suverenita stranou, která má pevnou celorepublikovou strukturu a reálné, nikoli virtuální členy. „Nemáme žádné „klikače“ ale reálné lidi, máme svůj zřetelný program, takže jsme připraveni sami vstoupit do voleb,“ dodává Bobošíková. Odhaduje, že pří úvaze „skluzu“ průzkumů v minulém období, nevylučuje u Suverenity reálné překročení 7procentní hranice. „Nové volby jsou nutností a my jsme na ně připraveni.“

Když chemik Kalousek nevidí prostor k úsporám bez plošných škrtů, nemá tam co dělat

Také podle Jany Bobošíkové je třeba začít v rozpočtu šetřit. Odmítá však Kalouskovo šetření, které přivedlo sto tisíc lidí na Václavské náměstí. „Nesmí se šetřit na těch nejslabších. Ne šetřit na seniorech nebo invalidech, ale okamžitě začít šetřit na státní správě,“ konstatuje předsedkyně Suverenity. Za nemravný považuje zejména nárůst platů ve státní správě. „Vždyť ty platy vzrostly o 2 miliardy,“ zlobí se.

„Okamžitě začít škrtat vládní zakázky, škrtat armádní zakázky, rušit zbytečné úřady a okamžitě přestat plýtvat,“ vidí první kroky receptu na resuscitaci země Bobošíková.

Na námitku Parlamentnichlistů.cz, že řadoví zaměstnanci úřadů práce dostali přidáno v průměru mezi 50 – 200 korunami, takže tam ta rozpočtová díra zřejmě nebude, Bobošíková uvedla, že plýtvání vidí v tomto případě spíše v tom, že pracovní úřady už nemají vyhledávat  pracovní místa, ale mají to dělat soukromé agentury.

„Kdo je potom zaměstnanec pracovního úřadu? Ten, kdo shání práci pro lidi v soukromých agenturách? Takto to prostě nejde,“ zlobí se Jana Bobošíková. Je přesvědčena, že prostoru k úsporám je dost. „A jestli to chemik Kalousek nevidí, tak tam nemá co dělat,“ dodává rozhořčeně.

Těm, co byli i nebyli na demonstraci, vzkazuje předsedkyně Suverenity, aby věřili v odvahu, práci, budoucnost a v sebe. „Ale hlavně, nevěřte současné politické reprezentaci,“ nabádá Bobošíková Čehy a Moravany.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…