Tohle byste od Nečase nečekali: Vládě by prý navrhl eutanazii

20.05.2012 6:14

JINÝMA OČIMA Vládě bych navrhl eutanazii, ale protože u nás není povolená, tak alespoň operaci v hluboké narkóze. Tak pravil Nečas pro ParlamentníListy.cz. A nejde o novinářskou kachnu. Doktor Lubomír Nečas, který je lídrem Zemanovců na Zlínsku, si tohle opravdu myslí. S premiérem Petrem Nečasem prý příbuzný není, ale shodné příjmení mu prý občas přináší svízel.

Tohle byste od Nečase nečekali: Vládě by prý navrhl eutanazii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování o důvěře vládě

„S premiérem máme společné příjmení a jsme oba doktoři. On přírodních věd, já medicíny. Osobně se známe a několikrát jsme spolu i diskutovali. Rodina však nejsme. I názory máme odlišné. Je pravda, že mi již několikrát telefonovali novináři a mysleli si, že je to premiér. Nebo jsem dostal místo premiéra pozvánku na společenskou akci. Nebylo ani moc příjemné, když jsem byl v dubnu na Václaváku při protestech odborářů a slyšel tam: Je na čase, dost bylo Nečase,“ směje se lídr Strany práv občanů – Zemanovci (SPOZ) pro krajské volby na Zlínsku Lubomír Nečas. Přejmenovávat se však nehodlá, protože se za příjmení po předcích prý nemá proč stydět.

Zemanovi radí se zdravím

Doktor Lubomír Nečas je ve Zlíně praktickým lékařem, ale pracuje i v Krajské nemocnici Tomáše Bati. A co by jako lékař naordinoval české vládě vedené jeho jmenovcem? „Vládě bych navrhl eutanazii. Protože ale u nás není povolená, tak operaci v hluboké narkóze,“ odpovídá. A co by chtěl pro stát? „Zemi bych naordinoval porod lepší vlády po nových volbách."

Zlínský kraj, kde je lídrem kandidátky SPOZ do krajských voleb, je v této straně dost oblíbenou vartou. Vždyť zde bydlí jak její předseda Vratislav Mynář, tak i její zemědělské eso a zakladatel bývalého Agrokombinátu Slušovice František Čuba. „Kolena se mi netřesou, ale spolupráce s vedením strany je hodně úzká. Miloš Zeman v poslední době do Zlína dost často dojíždí. A já s ním proto mohu konzultovat nejen jeho občasný zdravotní problém. Naslouchám i jeho životním zkušenostem a radám a myslím si, že se od něho ještě budu muset hodně učit. Ale nikdo nás nemusí z centra řídit, máme tu ve Zlíně své vlastní názory,“ podotýká Nečas.

Dvě miliardy a nic

V samotném městě Zlíně jsou prý stálou inspirací někdejší podnikatelské aktivity Tomáše a Jana Bati. Ti dva jsou tam pořád vzory. To platí i pro Lubomíra Nečase. Do krajských voleb půjde s celostátními, ale i místními tématy. „Jistě nebudou chybět témata valorizace důchodů, stále se zvyšující daňová zátěž či zvyšující se spoluúčast pacientů na zdravotní péči. Místním tématem bude hlavně Holešovská průmyslová zóna. Ta je umístěna nad rozsáhlým rezervoárem kvalitní pitné vody. Současná krajská reprezentace do této zóny již investovala na dvě miliardy korun a zóna je stále prázdná,“ vypočítává.

Na internetových stránkách známýlékař.cz na Nečase převažují kladné názory. „Navštěvuji lékaře Nečase již několik roků a vždy jsem odcházel maximálně spokojen. Dobrý přístup, správné diagnózy, velmi dobré prostředí a atmosféra,“ zní jeden. Nicméně se tam objevují i stížnosti. Prý má spousty zájmů, rád se ukazuje v televizi a hlavně bojuje za peníze pro doktory, takže pacienty prý zanedbává.

„Nejsem si vědom, že bych své pacienty zanedbával. V mé prax je na prvním místě vždy pacient. Do sdělovacích prostředků jsem se nikdy nevnucoval, ale vždy jsem se snažil vyhovět, když se na mne z médií někdo obrátil. Mně je lékařská problematika nejbližší. Když vidím, že nekompetentní lidé a často i laici rozhodují o zdravotnictví, tak se jako zvolený zástupce lékařů musím k dané problematice vyjadřovat,“ vysvětluje s tím, že pokud budou spokojeni zdravotníci, bude spokojený i pacient.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…