A ukázaly se pěkné věci. Se základnou USA. Nacher předkládá

17.04.2022 19:14 | Rozhovor

„Totalita v úplně ryzí podobě. Už i otevřít diskusi znamená – pokud nejde o stoprocentní souhlas, přitakávání a frenetický potlesk –, že je člověk někam zaškatulkován. To prostě není možné,“ říká poslanec hnutí ANO Patrik Nacher a vyzval vládu k větší sebereflexi. Vadilo mu, jak se pochybnost o potřebě základny NATO či USA u nás odměňovala tituly jako „Putinova děvka“. Celou debatu navíc utnul premiér Fiala.

A ukázaly se pěkné věci. Se základnou USA. Nacher předkládá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přesun příslušníků 2. jízdního pluku americké armády v rámci cvičení Saber Strike v Pobaltí. Vojáci přenocují v ruzyňských kasárnách v Praze

Nejprve Nacher reagoval na prohlášení českého premiéra Petra Fialy (ODS) v rámci ukrajinské války, že všichni trochu zchudneme. S tím Nacher souhlasí: „Nebudu kritizovat za každou cenu. Je prostě očividné, že když je někde válka, nese s sebou druhotně další problémy a i dále je ponese – teď mám na mysli vývoz a dovoz obilí a surovin, které jsou doménou Ruska a Ukrajiny. Samozřejmě to bude mít obrovský vliv na ceny na trhu stejně jako na ceny plynu, ropy a dalších surovin. Válka přináší zvýšené náklady, migraci, a to vše s velkou setrvačností, takže logicky to postihne i lidi,“ shrnul poslanec hnutí ANO.

Zároveň uvedl, že navíc ho mrzí jedna věc a tou je přístup současné vlády v dobách, kdy seděla v opozici. Vláda hnutí ANO podle něj také musela řešit novou a nenadálou záležitost, která měla dosah celosvětový – covid-19. „Vyžádal si přímé náklady na zdravotní péči a opatření a nepřímé náklady související s uzavřenou ekonomikou a zpřetrháním dodavatelských služeb. Přijde mi to jako boží spravedlnost. Krize obecně krásné nejsou, ať je covid nebo válka, ale je to krásná ukázka, že politik může nejprve kritizovat, a když se potom dostane z jiného důvodu do podobné nebo stejné situace, najednou vidí věci jinak. Je celkem zábavné to pozorovat,“ poznamenal směrem ke krokům vládních politiků Patrik Nacher.

Je blahopřání k volebnímu vítězství demokratické?

Dále podotkl, že dokud byla pětikoalice v opozici, za všechno mohla vláda. „Mnoho věcí se od té doby změnilo a vrátil se jim jiný úhel pohledu. My v opozici nekritizujeme takzvaně 24/7 – rozhodnutí, která se týkají Ukrajiny, podporujeme. A pokud jde o vnitrostátní ekonomickou situaci, tak se snažíme něco navrhnout a přicházet s vlastní iniciativou, ale ani to se jim nelíbí. Vyčítají nám, že stavíme Čechy proti Ukrajincům. Kdybychom se chovali stejně, to by je snad klepla pepka,“ řekl redakci poslanec.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Zuzana Koulová

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Přestaňte se honit za přízraky Putina.“ Verze Fialy o žháři vyslaném Rusy zpochybněna

20:57 „Přestaňte se honit za přízraky Putina.“ Verze Fialy o žháři vyslaném Rusy zpochybněna

Bylo Česko terčem ruských tajných služeb, které chtěly prostřednictvím španělsky mluvícího cizince z…