Exmanžel Bílé a rocker Noid: Průsery vlády nahrávají komunistům. Díky za Klause

22.04.2012 14:09

JINÝMA OČIMA Čestné persony jako za Masaryka dnes chybí. Asi už jen prezident Václav Klaus je velká osobnost. A vláda svým chováním prý dost nahrává komunistům. Přestože se rocker Václav Noid Bárta o politiku vůbec nezajímá, i tak z něj ParlamentníListy.cz pár reakcí vymáčkly.

Exmanžel Bílé a rocker Noid: Průsery vlády nahrávají komunistům. Díky za Klause
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prezident Václav Klaus při přednášce na ČZU

„Pravicová vláda tím, že dělá všechny tyhle současný průsery, strašně nahrává komunistům. Všichni ale zapomínaj na bezpráví a násilí, co se dělo, když byli u moci. Vždyť maj na kontě stejně zločinů jako fašisti. A jsou nebezpeční pořád. Dost se jejich rostoucí moci bojím,“ vysvětluje rocker s tím, že pochází z umělecké rodiny a jeho rodiče to za bývalého režimu neměli moc lehké.

Klaus je jednička

„Vždycky jsem fandil Václavu Klausovi. Je velká osobnost, umí se chovat a ve světě ho uznávají. Kauza ukradeného pera a to, co se kolem toho odehrávalo, mi přijde jako blbost. Není to žádný zločin, že si ho vzal na památku,“ říká Bárta. Ostatně v obdivu k prezidentu Klausovi je na tom stejně jako jeho bývalá manželka a několikanásobná zlatá slavice Lucie Bílá. Ta dříve, když byl Klaus ještě lídrem ODS, zpívala na předvolebních mítincích občanské demokracie.

Při otázce na jeho tip ohledně příštího českého prezidenta Noid kroutí hlavou. „Měl by to být člověk, který je finančně zabezpečený, aby neměl potřebu si v té funkci hrabat,“ podotýká. Jako možnou variantu zmiňuje ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, ale jedním hlasem i dodává, že politickou orientaci knížete nezná. Hlavně se děsí, aby lidé při přímé volbě neprosazovali nějakou mediálně známou osobnost, třeba Jaromíra Jágra. „Mám ho strašně rád, ale byla by blbost, aby lidi vybírali podle toho, kolikrát je kdo v televizi. Prezident musí být totiž politicky zkušený,“ doplňuje.

Všichni tam kradou

Ve stínu politiky škrtů a zvyšování daní si rocker myslí, že začíná být nevýhodné vydělávat víc peněz. „Jediný, co mě na daních zaráží, je fakt, že šikovnější lidi, který vydělají víc, platí strašně moc. Vlastně začíná být nevýhodné vydělávat peníze. Teď jsem dostal výpis z daní a sociálce platím nehorázné peníze. Teoreticky budu mít vysoký důchod, ale kdo ví, jestli nějaké důchody vůbec budou,“ stěžuje si.

Neradostnou situaci v české politice prý Noid absolutně neřeší. „Možná jsem naprostý nevlastenec, ale abych sledoval politiku a rozčiloval se nad ní, to ne. Všichni, co přijdou do politiky, mají možnost si nahrabat a taky to dělají. Čestné persony, jako byly za Masaryka, už dneska neexistují. Všichni kradou. Já na ně kašlu. Nevidím v tom rozdíl mezi senátem a parlamentem,“ dává najevo svůj postoj.

Na protestsongy kašle

Rocker Václav Noid Bárta hrál jednoho ze spoluvězňů v akčním thrilleru Kajínek inspirovaném příběhem nejznámějšího tuzemského vězně Jiřího Kajínka. „Podle všech důkazů, které jsem měl možnost prozkoumat, věřím více Kajínkovi. Věřím, že určitě byl rošťák, ale ne vrah,“ soudí. Na poli filmu je více než herec uznáván jako autor hudby. Tu zkomponoval jak pro film Kajínek, tak i pro několik dalších celovečerních snímků.

Narodil se roku 1980 v Praze. Nyní vystupuje v muzikálech divadla Ta Fantastika. Jako zpěvák působil ve skupině Dolores Clan, teď má kapelu Noid. Nicméně do politiky se v muzice nemotá. „Já se tomu chci absolutně vyhnout. Vím, že hudba může být prostředek nějaké politické skupiny, jak šířit své názory, jako třeba Rage Against The Machine, ale já dělám hudbu pro hudbu a ne nějaký protestní chóry,“ popisuje.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…