Kdo jde proti Krnáčové, bude na plese stát. Uniklý mail z okolí primátorky vyvolal bouřlivou reakci

28.11.2015 15:49

ParlamentnímListům.cz se podařilo získat text dopisu, který pražské primátorce Adrianě Krnáčové zaslala starostka Prahy 10 a stále vlivná politička Radmila Kleslová. V rychlém překladu řečeno: v ANO je možné vše.

Kdo jde proti Krnáčové, bude na plese stát. Uniklý mail z okolí primátorky vyvolal bouřlivou reakci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

Už ráno před čtvrtečním zastupitelstvem na pražském magistrátu měly ParlamentníListy.cz hned několik informací o jakémsi podivném rozdělování lístků na prestižní reprezentační ples hlavního města, který se bude konat tuto sobotu. Někteří zastupitelé hnutí ANO se naší redakci svěřili, že primátorka Krnáčová rozděluje lístky podle systému přítel-nepřítel.

„Je fakt zvláštní, že lístky na sezení přednostně dostali někteří předsedové oblastních organizací ANO v Praze už na jednání krajského předsednictva. Což byl příklad pana Špaňhela, který není ani zastupitelem, ale je předseda Prahy 5, nebo pan Nauč, předseda Prahy 15 a další. Zato někteří magistrátní zastupitelé je dostali až ve čtvrtek ráno, navíc ke stání. To vám připadá normální?“ slyšely ParlamentníListy.cz již ve čtvrtek ráno od popuzených politiků.

Pozornost jsme tomu ale nevěnovali. Jenomže se ukázalo, že jde o velký problém, neboť tento princip rozdělování lístků na největší společenskou událost v Praze dráždí i nyní.

Přímo z magistrátu se naší redakci podařilo získat znění dopisu, který adresovala Radmila Kleslová své „stranické“ kolegyni Adrianě Krnáčové. Kleslová, zástupkyně druhé největší městské části v metropoli, evidentně jako jediná starostka lístek na sezení nedostala. „Je zcela nepřijatelné, aby o účasti hostů, přidělování míst ke stolům či ke stání na této akci (dle informace, která byla poskytnuta mému sekretariátu), rozhodovali zaměstnanci oddělení protokolu Magistrátu hl. m. Prahy (Mgr. Marešová a Váš poradce pan Haushalter)."

O kus dál pak Kleslová s viditelnou ironií konstatuje: „Situace je zarážející o to více, že jsem jako starostka druhé největší městské části tuto vstupenku neobdržela. Respektive účast mi nabídnuta byla, ale pouze formou vstupenky na stání, což, předpokládám, uznáte, je téměř urážející k mému věku a postavení."

„Nechci to komentovat,“ odpověděl jeden ze zaměstnanců magistrátu. „A nejmenujte mě, nechci přijít o práci,“ doplnil. Stejně inkognito s námi hovořili i dva zastupitelé ANO. „Fichtner (poslanec hnutí, který není zastupitelem na magistrátu) měl dostat hned několik lístků na sezení, pár dalších lidí ne, je to trapné, že ten, kdo se vyjádřil proti primátorce, byl takto zostuzen,“ konstatoval náš zdroj z hnutí. „A co čekáte?!“ doplnil druhý. „Ano, klíčem byla loajalita k paní primátorce,“ přiblížil chladnou atmosféru mezi vrcholovými politiky náš druhý zdroj. „To je úroveň, co?“ sdělil lakonicky.

Závěrečné slovo? „Předesílám, že mám informace také o tom, že o formu a způsob distribuce vstupenek se momentálně zajímají také někteří zástupci médií a nerada bych, aby tak věhlasná a příjemná událost v Obecním domě byla v médiích jakkoli negativně zmiňována,“ uzavřela text Radmila Kleslová. Na telefonický dotaz našeho redaktora, zda se chystá na ples, a zda jí nevadí, že jí primátorka nabídla lístky pouze na stání, se smíchem odpověděla: „Ne, skutečně stát na ples nepůjdu, na Praze 10 rozsvěcím stromeček pro naše občany spolu s Václavem Neckářem, který zde bude i zpívat, na což se hodně těším,“ uvedla. „A tam se budu moct i posadit, to víte, už mi bylo padesát,“ rýpla si do Krnáčové.

Reakci primátorky se doposud získat nepodařilo, podle všeho na páteční dopis nereagovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…