Kdo otrávil Bečvu, kdo, kdo, kdo, pane Babiš?! Fialův status naštval i jeho příznivce

20.03.2021 17:05

Dnes uplyne půl roku od černého dne pro českou přírodu, míní předseda ODS Petr Fiala na svém facebooku. A čím dál víc se prý zdá, že i pro českou spravedlnost. „Po šesti měsících od jedné z největších ekologických katastrof v dějinách naší země veřejnost stále nezná viníka,“ dodal.

Kdo otrávil Bečvu, kdo, kdo, kdo, pane Babiš?! Fialův status naštval i jeho příznivce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Jenomže tento status se Fialovi spíše vymstil. Z desítek reakcí jich většina vyzněla proti zástupci pravicové partaje.

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí
„Nic ve zlým, ale to má vyšetřit Babiš? Proč se nezeptáte Langera a Pospíšila, ti zvládali justici dobře,“ napsal jeden z Fialových fanoušků. „Proč nezkusíte vlastní šetření? Určitě ve svých řadách máte odborníky, kteří k tomu mají co říct. Jinak byste nám mohl vysvětlit, proč neustále vládě jdete na ruku a prodlužujete nouzový stav, který nás ničí a už je v podstatě k ničemu? Už to přiznal i Prymula. Nestačí jenom kritizovat, ale chce to se k problému postavit čelem. Pro živnostníky i podnikatele to bude dobrá zpráva,“ dodala jiná pisatelka.

„Co předešlé vlády za období 30 let udělaly pro to, aby k těmto haváriím nedocházelo?“ zazněl další z názorů. „Pane Fialo, víte něco o tom, že je možné na břeh jakékoli řeky postavit sud s čímkoli, a nechat to spláchnout? A vůbec to nemusí být z žádného podniku. Vy neznáte postupy komunistů za totality, když se potřebovali zbavit třeba ropných látek nebo i jiných nečistot a lidé, kteří pracovali na analýzách vod, museli mlčet?“

Petr Fiala se prostřednictvím Facebooku sice dožadoval odpovědi týkající se otrávené Bečvy, ale premiér Babiš, jak se ParlamentnímListům.cz podařilo zjistit, má jasnou představu, co se stalo.

„Bylo to online jednání, premiér řekl, že to otrávila firma Energoaqua a.s. z areálu Tesly z Rožnova. Státní zástupce to prý úmyslně drží pod pokličkou, aby byla dávána pořád vina Agrofertu,“ uvedl náš zdroj. Druhý jeho informaci doplnil s tím, že „premiér to řekl takto, ano, ale dodal, že státní zástupce takto činí proto, aby dál dával možnost spekulacím o viníkovi, tedy o Agrofertu,“ uvedl.

O údajném viníkovi jsme informovali už v listopadu 2020. Pro Petra Fialu přidáváme i link a odkaz na společnost, kde se může také dotazovat.

O údajném viníkovi:
 
Energoaqua je společnost založená roku 1992 a sídlící v Rožnově pod Radhoštěm, jejíž předmět podnikání je tvořen činností energetického a vodohospodářského programu. Zabývá se výrobou, distribucí a prodejem energetických medií, také nabízí služby v oblasti elektrické a tepelné energie, technických plynů a vodního hospodářství. V současné době se také věnuje developerské činnosti a revitalizaci starých a uvolněných objektů. Ředitelem společnosti je Oldřich Havelka. 
 
O společnosti se v poslední době hovoří v souvislosti s otravou řeky Bečvy kyanidem. Policie nedávno prověřovala areál rožnovské Tesly vzhledem k tomu, že firmy sídlící v areálu jsou napojeny na kanalizační síť, kterou spravuje právě Energoaqua. Sám ředitel Havelka potvrdil, že policisté v areálu zasahovali; ale odmítá, že by firma za únik mohla.  
 
Firmu má ovládat šedesátník Miroslav Kurka, současný předseda představenstva. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…