Žalobci v Janouškově případu přitvrdili: Pokusil se o vraždu

17.01.2013 17:10

Městské státní zastupitelství v Praze (MSZ) zpřísnilo právní kvalifikaci v případu nehody lobbisty Romana Janouška na pokus o vraždu. Hrozí mu tak až osmnáctileté vězení, původně to bylo až deset let za těžké ublížení na zdraví. Ve čtvrtek to řekl Janouškův advokát Vít Široký. Policie obvinila podnikatele loni v březnu kvůli nehodě, při které srazil autem ženu.

Žalobci v Janouškově případu přitvrdili: Pokusil se o vraždu
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Žalobci zpřísnili posouzení případu již v úterý, Janouškův advokát se jej podle svých slov dověděl až dnes ve zprávě od policie. Horší kvalifikace je podle něj absurdní. "Je to nepřiměřené a neodpovídá to důkazní situaci. Dělám to už třicet let a s něčím podobným jsem se nesetkal. Je to takový posun, že jsem konsternovaný," řekl ČTK advokát.

Státní zastupitelství rozhodnutí údajně opírá o výpovědi svědků, znalecké posudky a použití zbraně, kterou prý bylo Janouškovo auto. Široký uvedl, že uvažuje o zadání dalšího posudku z oboru dopravy. Jeho klient události lituje a nepopírá, že ženu srazil, nicméně ji údajně neviděl a nebyl to jeho záměr.

Kontroverzní podnikatel byl v březnu kromě těžkého ublížení na zdraví obviněn také z ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle policie při jízdě v Praze 4 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do vozu, který jel před ním. Jel prý dál a zastavil až po zhruba 50 metrech na světelné křižovatce. Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale podle policie autem srazil a ujel. Policie lobbistu dostihla, při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…