CzechTrade poradí jak uspět v Austrálii. Šanci mají strojírenské i potravinářské firmy

02.02.2015 10:55

Firmy, které by chtěly vyvážet své výrobky do Austrálie, se mohou 5. února v sídle agentury CzechTrade zúčastnit teritoriálního semináře „AUSTRÁLIE – rady a tipy pro české exportéry, obchodní a investiční příležitosti“. Ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade Vojtěch Helikar návštěvníky seznámí se současnou situací na australském trhu a poradí jim, jak se na vstup na tamní trh co nejlépe připravit a jak zde hledat obchodní partnery.

 CzechTrade poradí jak uspět v Austrálii. Šanci mají strojírenské i potravinářské firmy
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Firmy se na semináři také dozvědí, jaké oborové příležitosti Austrálie nabízí a které služby agentury CzechTrade jim mohou vstup na tamní trh usnadnit. Po přednášce bude Vojtěch Helikar účastníkům k dispozici pro individuální konzultace.

“Australané jsou otevření novým obchodním příležitostem a sami je často vyhledávají. Úspěšní malí a střední podnikatelé často navštěvují evropské veletrhy, kde hledají nové dodavatele nebo obchodní partnery, a dováží do Austrálie nové technologie či produkty. Proto je například účast na veletrzích přímo v Austrálii jedinečnou příležitostí jak navázat mnoho obchodních kontaktů,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Mezi perspektivní obory patří hlavně strojírenství, ve kterém jsou české firmy tradičně silné, potravinářský průmysl a zemědělství.

Kancelář agentury CzechTrade působí v Sydney od října 2013 a českým společnostem pomáhá s exportem nejen do Austrálie, ale také na Nový Zéland a do Oceánie. V loňském roce asistovala celkem 17 českým společnostem při vstupu na australský trh a zorganizovala 3 národní expozice.

Seminář se koná v čtvrtek 5. února od 9:30 do 15:30 v sídle agentury CzechTrade, Dittrichova 21, Praha 2.

O agentuře CzechTrade                                                                                            

CzechTrade je agentura na podporu exportu, podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb či se stát členy prestižního Exportního klubu a využít tak dalších exkluzivních benefitů.

www.czechtrade.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…