Ministerstvo kultury přijímá žádosti o dotaci v oblasti profesionálního umění

19.07.2016 18:20

Kromě tradičních oblastí podpory profesionálního umění má MK v plánu realizaci pilotního projektu podpory festivalů v této oblasti. Jeho realizace je ale podmíněna alokací minimálně 100 milionů korun. Pokud tyto prostředky MK nebude mít k dispozici, žádosti budou zařazeny do grantového řízení na podporu kulturních aktivit.

 Ministerstvo kultury přijímá žádosti o dotaci v oblasti profesionálního umění
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Ministerstvo kultury, odbor umění, literatury a knihoven, vyhlašuje výběrová dotační řízení v programu Kulturní aktivity na podporu projektů profesionálního divadla, tance, hudby a výtvarného umění. Letos poprvé je otevřen také Program státní podpory festivalů profesionálního umění (schválen usnesením vlády č. 415 ze dne 11. května 2016).

Vyhlašovací podmínky a formuláře žádostí jsou k dispozici na webových stránkách MK v rubrice Struktura/Profesionální umění/Granty a dotace (ZDE).

Program státní podpory festivalů profesionálního umění je pilotním projektem a jeho realizace je podmíněna předpokladem, že se v rámci schváleného rozpočtu na rok 2017 podaří pro potřeby tohoto programu alokovat alespoň 100 mil. Kč. V opačném případě budou přijaté žádosti zařazeny zpět do programu Kulturní aktivity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…