"Tolerance jako dětská hra". Dětský den v Oblastní charitě byl mezinárodní. Na září se chystá Den charity

07.06.2015 8:41

Děti z dětských klubů Oblastní charity Most oslavily svůj svátek mezinárodně.

"Tolerance jako dětská hra". Dětský den v Oblastní charitě byl mezinárodní. Na září se chystá Den charity
Foto: Archiv charity
Popisek: Dětský den s Oblastní charitou Most.

Dětský klub rodinné asistence strávil den dětí u našich partnerů z Lidové solidarity Freiberg, v jehož rámci byla navštívena nově zřízená mateřská škola pro tři stovky dětí ve městě Flöha, přirovnatelná k mezinárodnímu hotelu, a pokračováno bylo v nedaleké krušnohorské obci Leubsdorf, kde se pod záštitou tamního starosty Ralfa Börnera uskutečnily velmi pěkné sportovní hry pro sto padesát německých a českých dětí. Akce měla název "Tolerance jako dětská hra" a nabídla v pěkném prostředí kolem sportovní haly sportovně-zábavné disciplíny, které děti zaujaly a zvládaly je s plným nasazením. Medaile, diplomy i dobré jídlo a mlsání, byly vítanou odměnou.

Dětský nízkoprahový klub "Sovička"vyjel do partnerského Marienbergu, kde jeho svěřenci spolu s dětmi ze Základní školy Vévody Heinricha strávili krásný den v rozlehlém lesoparku s množstvím her, soutěží i piknikem. Zde měl Německo-český dětský den motto: "Lodičko Ahoj!" , takže nechyběla ani vlastní výroba lodiček s plachtou, které se vypouštěly do horského potoka. Na slavnostní zahájení, kde děti obou národností zazpívaly, byla přítomna zástupkyně města paní Clausnitzer,   i dlouholetý předseda Hornického bratrstva Marienberg pan Schubert ve slavnostní uniformě, jehož jsme pozdravili sborovým "Zdař bůh".

Přeshraniční partnerství Oblastní charity Most obohacují její činnost a umožňují mj. i dětem ze sociálně slabých rodin pravidelně prožívat zajímavé a poučné výlety, které jsou pro ně motivací, kultivují a rozšiřují jejich vědomosti.

Německým partnerům byla při této příležitosti předána pozvánka na slavnost Den Charity a patnácté výročí založení Oblastní charity Most, což se uskuteční 24. září letošního roku.

Brigita Janovská, Oblastní charita Most

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…