IKEM vede na Facebooku

11.06.2012 10:00

Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM) rozšířil velmi malou část českých nemocnic, které ke komunikaci s veřejností využívají nejpopulárnější a nejpoužívanější sociální síť Facebook. Zatímco ostatní nemocnice počítají své fanoušky na stovky, IKEM jich v krátké době získal téměř pět tisíc.

IKEM vede na Facebooku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ordinace vybavená přístroji. Ilustrační foto

Na Facebooku je u nás už tři a půl milionu lidí, což je více než polovina české internetové populace. Sociální sítě ve světě digitálních médií poskytují zcela odlišný pohled na komunikaci s cílovou skupinou a přinášejí celou řadu výhod a nových možností. Přesto mnohé společnosti se vstupem na tuto komunikační platformu otálejí.

„Díky Facebooku jsme si vybudovali širokou komunitu fanoušků, kteří se na profil Institutu klinické a experimentální medicíny vracejí a se kterými jsme v pravidelném kontaktu. Velmi nás těší velký zájem uživatelů o odborná témata a množství komentářů a dotazů. Díky tomuto kanálu IKEM aktivně komunikuje, zodpovídá dotazy pacientů i jejich příbuzných a dostává tak potřebnou zpětnou vazbu od veřejnosti,“ vysvětluje MUDr. Aleš Herman, ředitel Institutu klinické a experimentální medicíny.

Na svém profilu www.facebook.com/ikemcz IKEM přináší informace o aktuálním dění v nemocnici, novinkách, významných akcích či výročích, zajímavostech i nových způsobech léčby. Největší zájem je o témata transplantací, kardiochirurgie či kardiologie a diabetu, které jsou vyhlášenými disciplínami IKEM.

„Snažíme se témata na profilu IKEM doplňovat o zajímavé drobnosti. Nechybějí třeba tematické fotky, díky kterým si uživatelé Facebooku mohou udělat lepší představu o tématu, o němž diskutují. Připravujeme také různé ankety, které nám ukazují, jaká témata lidi zajímají, a do budoucna chystáme novinky, které by dění v institutu ještě víc přiblížily,“ doplňuje Markéta Šenkýřová, vedoucí Oddělení komunikace a PR.

Kromě Facebooku využívá IKEM také profesní síť LinkedIn, a to zejména pro komunikaci s odbornou veřejností. Profil je v českém i anglickém jazyce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

7:02 Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

Ve Vsetíně se uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční a aut…