Teplárenské sdružení ČR: Konečně se přešlo v nastavení rovných podmínek k činům

21.06.2012 11:28

Obecně se proklamuje, že teplárenství nemá na růžích ustláno. Přestože se hovoří většinou o rizikových nebo krizových bodech, není ale od věci podívat se na to i z jiného úhlu pohledu.

Teplárenské sdružení ČR: Konečně se přešlo v nastavení rovných podmínek k činům
Foto: Azol s.r.o.
Popisek: Teplárna Opatovice

Neboť i tento obor má na scéně „nové“ hráče a někam se díky politické scéně a snahám posouvá. Jde například o aktivitu ministra Kuby, který vstoupil do jednání mezi uhelnými společnostmi a energetikami,  snaží se věc moderovat a přispět tak ke vzájemné dohodě. Dále pak ministra Chalupy, který se zasloužil o výrazný posun v řešení problému energetického využití komunálního odpadu. A v neposlední řadě aktivitu ing. Vitáskové ERÚ při řešení nastavení rovných podmínek pro regulaci kogenerační výroby elektrické energie v rámci systému centrálního zásobování teplem. Pan Tomáš Drápela, Generální ředitel a člen představenstva Plzeňské teplárenské, a.s. k tomu řekl: „Jsme rádi, že se konečně přešlo od proklamací k činům a s netrpělivostí očekáváme dílčí výsledky, ke kterým se doufáme, budeme moci vyjádřit a připomínkovat. Jedině konkrétní a přesná legislativní pravidla dávají oboru teplárenství perspektivu a stabilitu.“ Z aktuálního hlediska je také správné, že  Energetický regulační úřad (ERÚ) výrazně váhá s podporou dalšího rozvoje zelené energie a tím potenciálně brání dalšímu nárůstu cen elektrické energie pro konečné zákazníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Teplárenské sdružení ČR

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …