SPELOS: Žaloba na ostravské rozhodnutí o hernách

28.06.2012 11:52

Největší profesní sdružení herního průmyslu u nás SPELOS podalo trestní oznámení pro podezření ze zneužití pravomocí úřední osoby. Jedná se o postup městské části Ostrava-Jih, kde mělo dojít k výraznému omezení svobodného podnikání části legálních provozovatelů sázkových her.

SPELOS: Žaloba na ostravské rozhodnutí  o hernách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrací automaty

"Je zvláštní, když se úřední rozhodnutí jednoho vybraného provozovatele jen jako náhodou nedotkne a druhý má o svoje provozovny přijít, což by mimo jiné připravilo ze dne na den o práci stovky lidí," říká výkonný ředitel SPELOS Petr Vrzáň. 

Rada městské části Ostrava-Jih totiž přijala usnesení, které dramaticky omezilo počet ulic, kde mohou legální provozovatelé herního průmyslu nabízet své služby. Výrazně poškozen byl například jeden ze členů SPELOS, společnost SYNOT TIP. ,„Naše sdružení respektuje zákonné pravomoci představitelů veřejné správy, zjevně diskriminační podmínky přijaté městskou částí Ostrava-Jih je však donutilo k poslední možné obraně oprávněných zájmů, kterou je podání trestního oznámení,“ řekl nám Petr Vrzáň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPELOS

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…