SPŘ vyhlašuje soutěž Projektový manažer roku 2012

02.07.2012 9:32

Hlavní odborný garant v oblasti projektového řízení v České republice, Společnost pro projektové řízení, o. s. (SPŘ), vyhlašuje ve spolupráci s vydavatelstvím Economia, a. s. soutěž Projektový manažer roku 2012.

SPŘ vyhlašuje soutěž Projektový manažer roku 2012
Foto: Archiv
Popisek: Společnost pro projektové řízení

Garantem prvního ročníku soutěže je Hospodářská komora České republiky. Soutěž je realizována za podpory České televize, Centra současného umění DOX a výtvarníka Bořka Šípka, který pro vítěze jednotlivých kategorií vytvoří unikátní skleněné pamětní ocenění.

Posláním soutěže je hodnotit nejvýznamnější a nejúspěšnější projektové manažery, manažerky a samotné projekty ve veřejném, soukromém i neziskovém sektoru, napříč všemi odvětvími v ČR. Unikátnost soutěže spočívá ve způsobu výběru a hodnocení jednotlivých soutěžících. Kandidáti na cenu Projektový manažer roku budou prokazovat své dovednosti v manažerské hře, při které budou simulovat řízení konkrétního projektu. Pravidla hodnocení dále vycházejí ze zkušeností s certifikací projektových manažerů podle mezinárodního standardu International Project Management Association (IPMA) a celosvětové soutěže IPMA Awards.

V posledních letech výrazně roste zájem o projektové řízení ve všech sektorech ekonomiky a pozice projektový manažer je jednou z nejvyhledávanějších na trhu práce. Rostoucí zájem o projektové řízení je dán potřebou organizací realizovat změny - přizpůsobovat se rychle se měnícímu prostředí, což je vhodné realizovat právě prostřednictvím projektů. Zájem je spojen také se vstupem České republiky do Evropské unie (EU). Od roku 2007 se u nás realizovalo více než 40 000 projektů podpořených z EU.  „Soutěží chceme podpořit tento trend, rozvíjet projektovou kulturu a komunitu projektových manažerů. Projektoví manažeři mají zájem o výměnu zkušeností a tato soutěž jim k tomu poskytne příležitost,“ vysvětluje Ing. Michale Motal, prezident SPŘ. 

„Naším cílem je také přiblížit projektové řízení široké veřejnosti. V současné době se o projektech hovoří zpravidla v souvislosti s předražováním projektů financovaných z veřejných zdrojů a korupcí. Chceme lidem ukázat příklady smysluplných a dobře řízených projektů,“ dále dodává Michael Motal. 

Tým hodnotitelů a Porota budou hodnotit a vybírat vítěze v rámci šesti kategorií: Projektový manažer/ka roku, Projekt roku, Charitativní (neziskový) projekt roku a Studentský projekt roku. Hodnotitelé a Porota budou dále hodnotit významné počiny v oblasti projektového řízení v kategorii Síň slávy. Publikum slavnostního galavečera bude mít příležitost vyjádřit svůj názor na kvalitu přihlášených projektových manažerů a projektů ve vyhlašované kategorii Cena sympatie. 

Do soutěže je možné se přihlásit v období od 1. července do 30. srpna 2012 prostřednictvím webových stránek  www.pmroku.cz. První kolo hodnocení a sestavení finálové skupiny pro jednotlivé kategorie bude soutěžícím oznámeno 16. září 2012. Slavnostní vyhlášení vítězů a udílení cen proběhne 9. října 2012 v prostorách Centra současného umění DOX, Praha.

Soutěž byla vyhlášena 30. června 2012 a bude pořádána pravidelně každý rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …