Pavlof, s.r.o.: Pálavský krpál pojede v Mikulově půl tisíce cyklistů

30.07.2012 15:10

Cyklistický závod přes nejkrásnější kouty jižní Moravy - Pálavský krpál odstartuje už tuto sobotu 4. 8. dopoledne přímo z historického centra na náměstí v Mikulově. V pořadí 5. ročník prestižního závodu pro rekreační i profesionální cyklisty je součástí největšího domácího cyklomaratonu Galaxy série 2012.

Pavlof, s.r.o.: Pálavský krpál pojede v Mikulově půl tisíce cyklistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Krajina kolem přehrady Nové Mlýny

„Vloni jsme měli přihlášeno na 450 účastníků, v letošním roce to vypadá, že překročíme rekordních 500 závodníků. Na dlouhé trati bude favoritem znojemský cyklokrosový reprezentant Zdeněk Mlynář, který v současnosti patří k naší domácí špičce. Jsme zvědaví, jestli si na Pálavském krpále už po čtvrté za sebou dojede pro vítězství,“ komentoval pořadatel závodu Zdeněk Janeček.

Pro závodníky budou připraveny dvě trasy o délce 36km a 62km. Začátek delšího závodu je v 10:30 dopoledne, závod na kratší trať odstartuje v 11:15. Start i cíl závodu je na náměstí v Mikulově. Během dopoledne bude v areálu letního amfiteátru odstartován také závod pro děti a nejmenší od 4 do 14 let.

Pálavský krpál je určen jak pro hobby cyklisty, kteří si chtějí projet zajímavou trať vedoucí z Mikulova vinicemi a polními cestami až do rakouských příhraničních vesniček, tak pro výkonnostní bikery a profesionální jezdce. Autorem trasy je úspěšný český cyklista Milan Bachman.

„Pálavský krpál zahájí v atraktivním prostředí historického náměstí sám starosta Mikulova, pan Rostislav Koštial. Doufáme, že cyklisty přijdou na start povzbudit také stovky diváků. Pro závodníky jsme připravili zázemí v letním amfiteátru, kde budou moci přihlášení účastníci zdarma kempovat,“ dodal Zdeněk Janeček.

Pro každého startujícího bude připraveno občerstvení a teplé jídlo z kuchyně Hotelu Pavlov. Předem registrovaní závodníci navíc získají jako dárek láhev skvělého pavlovského vína. Cena startovného na místě je 450 Kč. Více informací najdete na www.pavlof-sport.cz a www.galaxy-serie.cz

Nad akcí převzal záštitu starosta města Mikulov Rostislav Koštial. Generálním partnerem závodu je Klimatex, a. s.

 

Harmonogram závodu:

trasa A - dlouhá 62km – start v 10:30

trasa B - krátká 36km – start v 11:15

Start: náměstí v Mikulově.

Cíl: amfiteátr v Mikulově.

Vložené závody dětí: start v 11:25 v letním amfiteátru

Fotogalerie závodu z minulého ročníku:

http://www.pavlof-sport.cz/clanek/90/palavsky-krpal-2011.html
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…