Francouzské strojírenské know-how míří do Brna

10.09.2012 12:12

V rámci Francouzského pavilonu se na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, probíhajícím ve dnech 10. - 14. září, představí 20 předních francouzských vystavovatelů. Organizátorem 10. ročníku Pavilonu je Francouzsko-česká obchodní komora. Účast na veletrhu umožňuje francouzským podnikům představit zájemcům, a to zejména z řad odborné veřejnosti, poslední inovace v jejich oboru.

Francouzské strojírenské know-how míří do Brna
Foto: red
Popisek: Mezinárodní strojírenský veletrh

Zájem malých a středních francouzských firem o MSV ukazuje na změnu vnímání středoevropského regionu i samotné České republiky. "Každý rok představujeme Českou republiku na více než dvaceti prezentacích v různých francouzských regionech a po módní vlně BRIC (Brazílie, Rusko, Indie a Čína) registrujeme návrat francouzského zájmu o střední Evropu. Důvodem je nejen blízkost geografická a kulturní, ale především kvalita a reaktivita českých firem," řekl Michal Macko, obchodní ředitel Francouzsko-české obchodní komory.

Francouzský pavilon, který najdete ve stánku 44 v pavilonu V, bude na celkové ploše 270 m2 hostit výrobce jak speciálních jednoúčelových strojů, tak i výrobce dalších produktů z různých oblastí strojírenství. Zastoupeny jsou obory jako pohony, hydraulika a chladicí technika, elektronika, automatizace a komponenty pro strojírenství.  V rámci souběžně probíhajícího oborového veletrhu Plastex se představí i významné firmy z plastikářského oboru. „Mezinárodní strojírenský veletrh je vynikající příležitostí ukázat sílu francouzského strojírenství a rozvinout další spolupráci s českými partnery. Velmi nás těší, že se letošního ročníku zúčastní výjimečně zajímavé společnosti, které mají na českém trhu velký potenciál,“ podotýká Michal Macko.   

Francouzský pavilon na MSV 2012 je v ČR největší veletržní akcí, která se těší oficiální podpoře francouzského státu. Francouzsko-česká obchodní komora zastupuje francouzské strojírenství na MSV již 10 let. Během nich prošlo Pavilonem přes 100 firem, z toho více než polovina se zúčastnila opakovaně. Většině vystavovatelů se podařilo nalézt v ČR klienty, obchodní či výrobní partnery. Letos francouzští vystavovatelé projevují zájem především o navázání obchodní spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…