LG: Optimus G zatím ve světě sklízí ovace

02.10.2012 8:20

Skvělého přijetí mezi novináři se dočkává nová vlajková loď společnosti LG Optimus G.

LG: Optimus G zatím ve světě sklízí ovace
Foto: red
Popisek: High-endový smartphone Optimus G

Už před odhalením telefonu Optimus G od LG se o něm mluvilo jako o „kladivu na Galaxy S III“ nebo „nejlepším výrobku od LG v tomto roce.“ Tato tvrzení nebyla přehnaná. Dokazují to první ohlasy novinářů po celém světě.

Zhruba v půlce září, přesněji 18., se po světě rozletěla zpráva, že LG oficiálně vydalo smartphone LG Optimus G. V předprodukčním testování v zahraničí sklízel nový model od LG úspěch za úspěchem. Největším tahákem bude nejspíš procesor Snapdragon S4 Pro, který dává telefonu neuvěřitelný výkon. „A jak si vede proti konkurenci? Zatraceně dobře. V podstatě nic s ním nemůže soupeřit vyjma Samsungu Galaxy S III a možná, hodně možná, HTC One X,“ napsal server Slashgear.com.

Velkým plusem pro Optimus G bude brzká aktualizace na nejnovější Android s názvem Jellybean 4.1. Upgradu by se měl telefon dočkat během prvního kvartálu příštího roku. Přesnější data budou oznámena později, na jednotlivých trzích se budou lišit.

Co se týče barev, k dispozici by měly být tři verze, black (černá), indigo (temně modrá) a cordovan (odstín hnědé). U barev však bude záležet na konkrétním trhu, na některých trzích budou uvedeny pouze některé barevné varianty.

Do vývoje modelu Optimus G zapojilo LG to nejlepší, co má k dispozici. Dvě sesterské společnosti LG Display a LG Innotek osadily smartphone 4,7 palcovým WXGA True HD IPS+ displejem s vysokou hustotou pixelů. „I když má být Optimus G velkým telefonem, stále krásně padne do ruky a až uvidíte, jak ostrý obraz displeje je, nebudete myslet na nic jiného. True HD IPS+ displej je jedním z nejostřejších vůbec,“ napsal server Intomobile.com.

Z hlediska porovnání baterií se staršími modely Optimusu G taktéž vede. LG Chem vyvinulo baterii s vysokou kapacitou 2,100mAh a s prodlouženou životností. Vydrží až 800 cyklů, u běžných telefonů je to číslo pohybující se kolem 500 nabíjecích cyklů.

I Optimus G se dočká nejnovějších vychytávek a utilit, které do svých telefonů poslední dobou přidává: dočkáte se funkce Live Zooming, která umožňuje přibližovat a oddalovat obraz během sledování videa, QMemoTM, uvedené poprvé u modelu Optimus Vu, dovolující uživatelům prstem psát, kreslit nebo zapisovat poznámky přímo obrazovku. Funkce Dual Screen/Dual Play umožňuje jednak přenos obrazu mezi smartphonem a televizí a také sledovat na každém zařízení současně jiný obraz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…