Česká centra: V New Yorku připravují Czech Street Festival

02.10.2012 13:27

6. října 2012 se uskuteční již po čtrnácté na newyorském Manhattanu tradiční česká pouliční slavnost – Czech Street Festival . Tato akce se koná pravidelně první říjnovou sobotu. Czech Street Festival pořádá České centrum New York ve spolupráci s Generálním konzulátem České republiky v New Yorku, krajanskou organizací Bohemian Benevolent & Literary Association a společností Staropramen. Festival budou moderovat výtvarník a hudebník Tom Kotik.

Česká centra: V New Yorku připravují Czech Street Festival
Foto: czechcentres.cz
Popisek: Česká centra - logo

Pavla Niklová, ředitelka Českého centra:

„Jsme moc rádi, že si Czech Street Festival“ našel svůj druhý domov před Českou národní budovou, kde se festival odehraje již podruhé. Počasí má být pěkné a piva bude dost.“

Český festival přiláká každoročně tisíce návštěvníků, pro které je připravený pestrý program. Festival českým krajanům i Newyorčanům nabídne hudební vystoupení dětí z české školy v Astorii, lidové písně v podání místní cimbálové skupiny Pajtáši, barokní chůdové      divadlo Geisslers Hofcomoedianten, hudební duo DVA, písničkářku Janu Vebrovou a pro děti stánek plný dětských her. K tomu budou mít všichni jedinečnou příležitost si přímo na ulici vychutnat českou kuchyni a koupit tradiční české suvenýry.

Český festival je i v letošním roce podporován společností Staropramen. Díky tomu bude návštěvníkům umožněno ochutnat  české pivo, které se bude točit při večerním pokračování festivalu v České národní budově, kde na koncertu zahrají místní kapely Sportsman‘s Paradise a Slaves.

České zastoupení měli na konci září i další festivaly.

Významného brooklynského uměleckého festivalu DUMBO ART FESTIVAL se letos účastní také český umělec Martin Janíček s projektem, ve kterém představí svůj speciální hudební nástroj Kovový luk (Metal Bow).  DUMBO Art Festival se koná již pošestnácté od 28. do 30. září v brooklynské čtvrti  Dumbo.

Na padesátém ročníku newyorkského filmového festivalu NEW YORK FILM FESTIVAL Českou republiku zastupují dva filmy – Staré pověsti české a Punk v Africe. Loutková animace Jiřího Trnky Staré pověsti české byla zařazena do festivalové série Mistrovská díla.  Punk v Africe, snímek v Praze žijícího dokumentaristy amerického původu Keitha Jonese, mapuje překvapivý vývoj punkové scény v Jihoafrické republice od druhé poloviny 70. let až po současnost.  Na produkci  filmu se podílely české firmy Bohemian Lion Productions and Peligroso Productions. Festival se uskuteční od 28. září do 14. října v newyorském Lincoln Centru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…