Česká centra: WE’RE NEXT BRUSSELS

01.11.2022 20:29 | Tisková zpráva

V Bruselu se představí nejmladší generace módních návrhářů z České republiky

Česká centra: WE’RE NEXT BRUSSELS
Foto: Česká centra
Popisek: Česká centra

Nejmladší generace módních návrhářů z Česka, Belgie a dalších zemí. Nejinovativnější pohledy na módu. Nekrásnější prostor v Bruselu. Společná přehlídka vycházejících hvězd evropského módního nebe WE’RE NEXT BRUSSELS proběhne v rámci českého předsednictví 5. listopadu 2022 v bruselském Gare Maritime. 

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí

Pod velkorysou klenbou dříve největšího nákladového nádraží na světě, dnes velkoryse zrekonstruovaného bruselského prostoru Gare Maritime, proběhne 5. listopadu velká přehlídka vizí nejmladší generace módních návrhářů z Česka, Belgie a dalších evropských zemí. 

Belgie je svou módní tvorbou proslulá, ale i pražské ateliéry oděvní tvorby a regionální líhně talentů v Plzni, Brně a jinde jsou inkubátorem talentů. Přehlídka představí modely od 30 návrhářů, mezi nimi například Jan Nový, Princ z Moravy, Silvy Ten Broeke nebo Sander Bos. 

„Důraz při výběru byl na inovativní práci s materiálem a originalitu vize,“ přibližuje výběr kurátor a organizátor původní pražské přehlídky WE’RE NEXT Lukáš Spilka.
„Pro českou módní tvorbu je to poprvé, kdy se v takové šíři v Bruselu představuje, navíc v prestižní společnosti.“

Spilka je absolventem pražské UMPRUM i antverpské Královské akademie krásných umění v oboru módní tvorby a přirozeně tedy oba světy propojuje. Je ředitelem pražské přehlídky WE’RE NEXT a byl Českým centrem v Bruselu přizván k organizaci bruselské akce, která by propojila scény z obou zemí. 

„Během celého kulturního programu CZ PRES v Bruselu klademe důraz na mladé tvůrce
a na kreativitu jako klíčovou hodnotu,“ doplňuje ředitelka Českého centra v Bruselu Jitka Pánek Jurková. „Už teď nás příjemně zaskočil obrovský zájem o tuto akci – několik set míst pro diváky máme z naprosté většiny zarezervovaných.“

Přehlídka bude součástí celodenního programu věnovaného současné kultuře:
v 15:00 proběhne komentovaná prohlídka výstavy o umění ve veřejném prostoru Parallels, v 16:00 módní přehlídka WE’RE NEXT a diskuze o současné módní tvorbě.
Odpoledne završí DJ set Pierra Urbana. 

Organizátorem akce je České centrum Brusel a pražská WE’RE NEXT. Partnery jsou Gare Maritime, Zastoupení hl. m. Prahy při EU, Kancelář Jihomoravského kraje pro meziregionální spolupráci a Zastoupení Plzeňského kraje při EU. Podpořeno AUTOCONT SRL a spolufinancováno Evropskou unií. 

Akce je součástí oficiálního doprovodného programu českého předsednictví v Radě EU 2022.

Více o akci: zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …