Nárůsty prodejů Hyundai v ČR pokračují

13.10.2012 16:02

Za devět měsíců letošního roku prodal Hyundai v České republice 11 688 automobilů, jeho podíl na českém trhu činí téměř 9% a je druhou nejprodávanější značkou na českém automobilovém trhu. Nárůst prodejů za devět měsíců letošního roku činil téměř 38% ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.

Nárůsty prodejů Hyundai v ČR pokračují
Foto: red
Popisek: Hyundai

Nejprodávanějším modelem značky je model i30. V září se ho prodalo 344 kusů, což znamená meziroční nárůst téměř 130% a je nejprodávanějším vozem segmentu C v ČR. Druhým nejprodávanějším modelem je Hyundai ix20. V září si tento model pořídilo 257 zákazníků, což je o 79% více než v září loňského roku. Jeho podíl na trhu činí téměř 27% a je druhým nejprodávanějším vozem segmentu. Dlouhodobě velký zájem mají zákazníci o model ix35, kterého se od začátku letošního roku do září prodalo 1 716 kusů, což znamená meziroční nárůst o téměř 40% a je druhým nejprodávanějším vozem v segmentu SUV. Kvality modelu ix35 potvrzuje i fakt, že si tento model jako svá služební vozidla vybral například i hasičský sbor Karlovarského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…