Soukromé firmy se spojují, aby dosáhly na výhodnější ceny

15.10.2012 15:33

Stále častěji soukromé subjekty využívají možnosti agregace poptávky a sdružených nákupů prostřednictvím elektronických aukcí. A dosahují tak výrazných úspor. Tímto způsobem ušetřily už mnohé podniky napříč různými odvětvími.

Soukromé firmy se spojují, aby dosáhly na výhodnější ceny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

„Agregace poptávky a sdružený nákup prostřednictvím e-Aukce přináší výhody jak pro klienty, tak pro jejich dodavatele. Společnosti, které tímto způsobem s námi nakupují, dosáhnou na mnohem výhodnější ceny. A to jen díky tomu, že spojíme jejich poptávku s poptávkou dalších firem, které rovněž potřebují danou komoditu, například elektřinu, nakoupit,“ vysvětluje Vítězslav Grygar, ředitel společnosti eCENTRE, která tento způsob nákupu pro firmy zajišťuje.

„Vítězný dodavatel získává větší zakázku a díky tomu je schopen výhodnější cenu nabídnout. Navíc dodavatel tak získává do svého portfolia zákazníků hned několik subjektů najednou,“ doplňuje obchodní ředitel společnosti eCENTRE Jindřich Morávek.

Právě s cílem realizace elektronických aukcí na dodávky energií pro komerční subjekty spustily před nedávnem společnosti B4F (Business for future) a eCENTRE, a.s. samostatný projekt s názvem „Aukce energie“.

„Spojili jsme síly, abychom umožnili firmám co nejefektivnější způsob nákupu energií a dosažení co nejlepších cen. Jen za poslední dva měsíce jsme v rámci tohoto projektu uskutečnili e-aukce pro více než 30 subjektů z komerčního sektoru,“ uvádí jednatel společnosti B4F Roman Stieger. „Rozšířili jsme působnost už i na slovenský trh a i tam slavíme první úspěchy.“

Téměř 14,5 tisíc eur za dodávky zemního plynu se podařilo ušetřit čtyřem slovenským firmám, které svou poptávku agregovaly a nakoupily přes e-aukci právě v rámci projektu Aukce energie. Z původní vstupní hodnoty zakázky, která byla stanovena na 58,5 tisíc eur, klesla cena během elektronické aukce o 25%. V přepočtu tak firmy ušetří zhruba 360 tisíc korun.

Společnost eCENTRE a B4F tak společně vstupují na slovenský trh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …