Lubora Žalmana ve vedení Raiffeisenbank vystřídá Mario Drosc

28.10.2012 17:56

Na konci letošního roku skončí Lubor Žalman z vlastního rozhodnutí své téměř devítileté působení v čele Raiffeisenbank. Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva se stane Mario Drosc.

Lubora Žalmana ve vedení Raiffeisenbank vystřídá Mario Drosc
Foto: Raiffeisenbank
Popisek: Raiffeisenbank

Lubor Žalman (46) ke konci letošního roku z vlastního rozhodnutí skončí své působení v pozici generálního ředitele a předsedy představenstva Raiffeisenbank. „Celý život jsem obdivoval podnikatelského ducha a často jsem citoval americké přísloví o tom, že je lepší být majitelem stánku na chodníku před bankou, než najatým ředitelem té banky. Přestože devět let strávených v Raiffeisenbank byly bezkonkurečně nejlepší roky mé kariéry, nyní nastal čas doprovodit svá slova činy,“ komentoval Lubor Žalman své rozhodnutí.

Předsedou představenstva a generálním ředitelem Raiffeisenbank je Lubor Žalman od května 2004. „Banka pod jeho vedením úspěšně zvládla fúzi s eBankou, získala řadu domácích i mezinárodních ocenění a výrazně vzrostla a posílila. Zatímco při nástupu Lubora Žalmana činila např. celková aktiva Raiffeisenbank 67 miliard korun, nyní přesahuje velikost banky 200 miliard. Celoroční zisk se zvýšil z 220 milionů v roce 2003 na 2,22 miliardy v loňském roce,“ připomněl generální ředitel Raiffeisen  Bank International Herbert Stepic.

„Moc mne mrzí, že se Lubor Žalman rozhodl opustit řady Raiffeisen  a přeji mu vše nejlepší do budoucnosti. Zároveň jsem ale přesvědčen, že v Mariu Droscovi jsme našli perfektního nástupce,“ dodal Herbert Stepic.

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva se od počátku příštího roku stane Mario Drosc (43), dosavadní místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele banky. „Česká Rajfka je společné dílo skvělého týmu a Mario v něm hrál klíčovou roli. Jsem nesmírně rád, že naváže tam, kde já končím, protože jsem přesvědčen, že bude lepší leader, než jsem kdy byl já,“ uvedl Lubor Žalman.

Mario Drosc do Raiffeisenbank nastoupil v září 2006, kdy se stal členem představenstva zodpovědným za oblast retailového bankovnictví, postupně převzal odpovědnost za veškeré obchodní aktivity banky. Do představenstva Raiffeisenbank přišel ze slovenské VÚB,  kde působil v pozici člena představenstva zodpovědného za retailové bankovnictví. Předtím pracoval mj. v Komerční bance či konzultační společnosti McKinsey.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …