EMC představuje vylepšené zařízení Greenplum pro datovou analýzu Big Data

08.02.2013 16:47

První platforma pro sjednocené analýzy v oboru na bázi zařízení získala víc než 70% nárůst výkonu a vyšší flexibilitu. Využívá k tomu databázi MPP i distribuci na platformě Hadoop.

EMC představuje vylepšené zařízení Greenplum pro datovou analýzu Big Data
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Společnost EMC Corporation dnes vylepšila první nabídku v oboru pro analýzy Big Data na bázi zařízení, EMC® Greenplum® Data Computing Appliance (DCA). Přepracovala škálovatelné systémy tohoto zařízení optimalizované pro analytické funkce, jež slouží ke statistické analýze, prediktivnímu modelování a strojovému učení. Prudce se zvyšující objemy dat, nové datové typy a neustále rostoucí konkurenční tlaky vedou k radikálním změnám v analytických technologiích a k novému přístupu ve využívání dat. Desítky let staré architektury pro datovou správu a analýzy jsou pro škálování dnešních objemů typických pro Big Data od základu nevhodné. Kombinace narůstajícího množství dat, různorodost jejich typů a struktur a nutnost uplatnit k získání hodnoty složitou matematiku tradiční architektury zahlcuje. Vedla tak ke vzniku nové třídy analytických platforem.

Nové analytické zařízení EMC® Greenplum® Data Computing Appliance (DCA) Unified Analytics Platform (UAP) Edition reaguje na tyto priority tím, že umožňuje analýzu strukturovaných i nestrukturovaných dat v jediném integrovaném zařízení. Nové zařízení DCA integruje databáze Greenplum pro zpracování dotazů SQL optimalizovaných pro analýzy, distribuci Greenplum HD pro zpracování na bázi Hadoop a partnerské aplikace pro business intelligence, ETL a analýzy. Toto integrované řešení s vyšší flexibilitou výrazně rozšiřuje analytické možnosti systému, a to za zlomek celkových nákladů na vlastnictví oproti konkurenčním strategiím „produktového portfolia“, jaké nabízejí společnosti Oracle, IBM nebo Teradata.

Špičkový poměr ceny a výkonu

Nové zařízení DCA přináší výkon architektury MPP (massively parallel processing) a zároveň nabízí nejvyšší rychlost načítání dat a nejlepší poměr ceny a výkonu v oboru – bez složitosti a omezení spojených s proprietárním hardwarem. Oproti předchozí generaci dosahuje více než 70% zvýšení výkonu v oblasti načítání a kontroly dat a 100% nárůstu výkonu u úloh se souběžnými dotazy. Potvrzuje tak postavení platformy Greenplum jako nejvýkonnější v oboru u rozsáhlých smíšených analytických úloh. Podniky mohou své řešení DCA rozšiřovat s tím, jak rostou jejich nároky na kapacitu zpracování nebo jak se vyvíjejí jejich analytické požadavky.

Integrace úložišť EMC zajišťuje vysokou dostupnost

Zařízení Greenplum DCA zajišťuje vyšší dostupnost systému a dat díky jednoduché integraci se špičkovými úložnými řešeními EMC. Integrace zařízení DCA s deduplikačními úložnými systémy EMC Data Domain poskytuje zálohování a obnovu databázových modulů Greenplum rychlostí až 13 TB/h, včetně služeb pro replikaci rozsáhlých oblastí, jež usnadňují obnovení po havárii.

Nové řešení DCA nabízí jednak úložiště HDFS s trojnásobnou redundancí u přímo připojených zařízení, jednak integraci s úložištěm EMC Isilon Scale-out NAS. Poskytuje tak úložiště HDFS, jež zároveň zajišťuje ochranu dat s využitím snímků, zrcadlení, zálohování, obnovy a replikace. Úložiště Isilon navíc zjednodušuje načítání dat a umožňuje nezávisle na sobě škálovat výpočetní a úložné prostředky. Díky využití úložišť Data Domain a Isilon mohou zákazníci společnosti EMC při zajištění ochrany podnikových dat v době přechodu k analýzám Big Data těžit ze stávajících odborných zkušeností a investic.

Dostupnost

Zařízení EMC Greenplum DCA je již dostupné, včetně všech modulů a funkcí.

Další materiály

  • Přečtěte si další informace o zařízení Greenplum Data Computing Appliance (DCA).
  • V síti Twitter: Zprávy o významném upgradu zařízení EMC Greenplum DCA hledejte pod značkou #bigdata.
  • Nejnovější odborné zpravodajství, výzkumné studie, webcasty a případové studie týkající se analýzy velkých objemů dat a komunity datových specialistů najdete na webu Greenplum Media Center.
  • Se společností EMC můžete komunikovat v sítích TwitterFacebookYouTubeLinkedIn a Greenplum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

13:04 AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

Pokud nenastanou komplikace, měla by letos na Českomoravské vysočině vyletět mláďata orlů mořských z…