RWE nadále drží vedoucí pozici v prodeji CNG

16.02.2013 16:49

RWE je nadále lídrem na trhu se stlačeným zemním plynem (CNG). Na úspěšném rozvoji prodeje této alternativní pohonné hmoty se v roce 2012 podílela téměř čtvrtinovým podílem, když prodala 3,65 milionů m3 CNG z celkových 15,2 milionů m3. V současné době RWE provozuje deset z celkových 45 plnicích stanic, jež jsou motoristům v České republice k dispozici.

RWE nadále drží vedoucí pozici v prodeji CNG
Foto: red
Popisek: RWE

„Prodej CNG již třetím rokem po sobě rostl vyšším než dvacetiprocentním tempem, v minulém roce byl nárůst 26%,“ říká Lubomír Kolman, projektový manažer RWE a dodává: „V roce 2013 očekáváme také zhruba pětinové zvýšení prodeje. Po vybudování nezbytné infrastruktury plnicích stanic jsou totiž CNG automobily či autobusy atraktivní pro stále větší počet firem.“

 Jeho slova potvrzuje i statistika. Zatímco v roce 2011 jezdilo v České republice 3250 CNG vozidel, v minulém roce jich bylo již 4300 a v prvních měsících letošního roku byla prolomena pětitisícová hranice. Hlavním trumfem CNG v dopravě je cena zemního plynu, která je zhruba poloviční oproti benzinu či naftě, proto se o provoz CNG automobilů zajímá stále více společností s velkými autoparky. Například provoz CNG verze Škody Citigo vyjde na 70 – 80 haléřů za kilometr.

„Očekáváme další rozvoj CNG v dopravě a rozhodně si chceme nadále udržet naši vedoucí pozici na trhu. S tím souvisí i další výstavba plnicí infrastruktury. V roce 2012 jsme se soustředili spíš na její optimalizaci, kdy jsme například zdvojnásobili výkon naší nejstarší plnící stanice v Plzni nebo jsme přemístili plnící stanici v Brně do areálu čerpací stanice Benzina Brno Slatina. V letošním roce plánujeme otevření dvou nových stanic,“ doplnil Lubomír Kolman.

Martin Chalupský
 tiskový mluvčí skupiny RWE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…