Česká spořitelna vydává nově bezkontaktní kreditní karty

20.02.2013 8:50

Česká spořitelna začala od 15. února 2013 vydávat bezkontaktní kreditní karty MasterCard - Odměna a World.

Česká spořitelna vydává nově bezkontaktní kreditní karty
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Navazuje tak na vydávání bezkontaktních debetních karet Visa, kterých od října 2011 vydala již více než 600 tisíc. Klienti České spořitelny si od té doby bezkontaktní technologii velice oblíbili a provedli už téměř 3 miliony bezkontaktních transakcí v celkovém objemu více než 1 mld. Kč. Průměrná výše bezkontaktní transakce je 401 Kč.

„Bezkontaktní platba je nejrychlejší formou placení v obchodech, proto ji chceme umožnit i klientům, kteří mají naše kreditní karty,“ uvedl Miloslav Křečan, ředitel kartového centra České spořitelny. „Pracujeme na masivním rozšiřování bezkontaktní technologie a v tuto chvíli je již téměř pětina všech našich karet bezkontaktních. Jejich majitelé mohou využít přibližně 15 tisíc bezkontaktních terminálů, z nichž přibližně třetinu tvoří terminály České spořitelny,“ dodal Miloslav Křečan.

O novou bezkontaktní kreditní kartu může klient požádat v kterékoli pobočce České spořitelny, do 15. března 2013 navíc s mimořádnou odměnou za první nákup ve výši 500 Kč. Vydání a používání bezkontaktních kreditních karet Odměna a World je zdarma. Podmínky pro získání kreditní karty se nemění, stejně jako poplatky a postup při schvalování úvěrového rámce. Pokud již klient kreditní kartu u České spořitelny má, kartu s novou technologií získá v rámci pravidelné automatické výměny stávající kreditní karty.

Bezkontaktní platební karty umožňují platit rychle a pohodlně částky do 500 Kč bez nutnosti vkládat kartu do terminálu, zadávat PIN či podepisovat účet. Kartu stačí pouze přiložit ke čtečce terminálu a vyčkat na pípnutí. Bezkontaktně je možné platit i částky nad 500 Kč, je ovšem nutné zadat PIN. Předností těchto karet je především zkrácení čekací doby a zjednodušení nákupu. Platební proces je dokonce ještě rychlejší než platba v hotovosti. Díky tomu, že při bezkontaktním placení kartu nevydá klient vůbec z ruky, je celá transakce velmi bezpečná. Navíc v případě zneužití garantuje Česká spořitelna vrácení zneužitých peněz za bezkontaktní platby zpět na účet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…