Hyundai zvýšil svůj podíl na evropském trhu

26.02.2013 8:44

Společnost Hyundai zvýšila v lednu 2013, podle statistik zveřejněných sdružením evropských výrobců automobilů ACEA, svůj podíl na evropském trhu s novými osobními vozy na 3,6 %, zatímco v lednu 2012 činil tržní podíl 3,3 %. Celkový trh se přitom v uplynulém měsíci propadl o 8,5 % v porovnání se stejným obdobím uplynulého roku, ale počet registrací vozů Hyundai poklesl jen o 2,2 %.

Hyundai zvýšil svůj podíl na evropském trhu
Foto: red
Popisek: Hyundai

Allan Rushforth, viceprezident a výkonný ředitel společnosti Hyundai Motor Europe, k tomu poznamenal: „Naším plánem pro letošní rok je stabilizovat tržní podíl z roku 2012 ve výši 3,5 %, takže pozitivní lednové vykročení do nového roku je pro nás povzbuzením.“

Hyundai plánuje pro letošní rok významné investice do svých evropských provozů, aby vybudoval ještě pevnější základy pro budoucí růst.

V tureckém závodu Hyundai je v současnosti realizována investice ve výši 475 milionů eur, která zvýší roční kapacitu výroby ze 120 000 na 200 000 vozů. Rozšířením prochází také evropská centrála společnosti Hyundai, zatímco zkušební centrum v hodnotě 5,5 milionu eur, v blízkosti slavného německého závodního okruhu Nürburgring, umožní další zlepšení kvality a jízdních vlastností vozů Hyundai vyvíjených v Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…