Český rozhlas a Ministerstvo zahraničí podepsaly smlouvu o provozování rozhlasového vysílání do zahraničí

04.03.2013 15:22

V pondělí 4. března 2013 podepsali ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg a generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan novou smlouvu o zajištění a provozování rozhlasového vysílání do zahraničí.

Český rozhlas a Ministerstvo zahraničí podepsaly smlouvu o provozování rozhlasového vysílání do zahraničí
Foto: Český rozhlas
Popisek: Karel Schwarzenberg a Peter Duhan podepisují smlouvu o zajištění a provozování rozhlasového vysílání do zahraničí

Nová smlouva se tak stane pevnějším rámcem další spolupráce mezi MZV a ČRo ve smyslu zákona č. 484/1991 Sb. o Českém rozhlasu, který stanovuje povinnost Českého rozhlasu provozovat vysílání do zahraničí.

„Ministerstvo zahraničních věcí České republiky vnímá vysílání do zahraničí z hlediska jeho dlouhodobé tradice a považuje jej za důležitý nástroj veřejné diplomacie. S ČRo bude spolupracovat i na dalších projektech věnovaných např. české národní identitě“, pronesl krátce po podpisu smlouvy ministr Karel Schwarzenberg.

„Spolupráce s Ministerstvem zahraničních věcí České republiky je pro nás velmi cenná. Jsme rádi, že právě Český rozhlas může přispět k lepší informovanosti o naší republice v zahraničí“, zdůraznil generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

„Vysílání do zahraničí funguje od srpna roku 1936. V průběhu let se jeho způsob i rozsah měnil. Dnes do zahraničí vysíláme zpravodajství z České republiky v češtině a pěti světových jazycích – němčině, francouzštině, španělštině, angličtině a ruštině. Hlavní platformou jsou webové stránky www.radio.cz, kde je vysílání k dispozici v audio i textové podobě v různých formátech. Kromě toho vysíláme přes satelit a prostřednictvím našich partnerských stanic po celém světě,“ uvedl šéfredaktor Českého rozhlasu Radia Praha Miroslav Krupička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…