Budvar získal Výroční ceny 2012 od České a moravské pivovarnické akademie

05.03.2013 13:25

Česká a moravská pivovarnická akademie udělila minulý týden Výroční ceny za rok 2012 celkem v 17 kategoriích. V kategorii pivovarů s ročním výstavem nad 500 000 hektolitrů zvítězil Budějovický Budvar, n.p. Ve stejný den vyhlásil odborný měsíčník Pivo, Bier & Ale Výroční ceny 2012. Vítězem v kategorii „Nejpůsobivější nová pivní sklenice“ se stala kolekce pivního skla pro značku Budweiser Budvar, kterou vytvořil významný český designér Rony Plesl.

Budvar  získal Výroční ceny 2012 od České a moravské pivovarnické akademie
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

České Budějovice, 5. března 2013 –  Budějovický Budvar, n.p., získal v minulém týdnu dvě významná ocenění. Česká a moravská pivovarnická akademie (dále jen ČMPA) vyhlásila výsledky hlasování svých členů a celkem v 17 kategoriích přidělila Výroční ceny  2012. V kategorii „Pivovary s výstavem nad 500 000 hektolitrů“ se vítězem stal Budějovický Budvar, n.p.

Ve stejný den vyhlásil své Výroční ceny 2012 v také odborný měsíčník Pivo, Bier & Ale. V kategorii „Nejpůsobivější nová sklenice roku 2012“ zvítězila série sklenic pro značku Budweiser Budvar. Nová řada skla pro značku Budweiser Budvar se ve restauracích začala objevovat loni v srpnu a představuje patrně nejucelenější řadu pivního skla v České republice. Zahrnuje pohár na nožce, klasické pivní sklenice a džbánky s uchem ve zcela jednotném designovém konceptu. Autorem designu nových sklenic pro Budweiser Budvar je Rony Plesl, přední český designér, sochař a držitel ceny Grand Czech Design. Výrobcem pak je známý dodavatel nápojového skla SAHM.

“Obou Výročních cen si velmi vážíme a chápeme je jako významné ocenění práce všech lidí z Budějovického Budvaru, kteří se loni podíleli na relizaci projektu nových sklenic, dbali o dlouhodobé udržování vysoké kvality budvarského piva a přispěli k dosažení dobrých obchodních výsledků v loňském roce. Naše zvláštní poděkování pak patří panu Ronymu Pleslovi za vynikající kreativní řešení nových sklenic,” říká Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru.

Budějovický Budvar, n.p. vystavil v roce 2012 celkem 1 340 000 hektolitrů piva, což znamená meziroční zvýšení produkce o téměř 2 %. Pivovaru se dařilo jak v zahraničí, kde se podařilo prodat nejvíce piva v historii podniku, tak i na domácím trhu. Na nárůstu prodeje se výrazně podílel světlý ležák Budweiser Budvar, který je vlajkovým produktem pivovaru a jehož prodej vzrostl o 5 %. V loňském roce došlo i k významnému navýšení tržeb asi o 100 miliónů Kč, tedy o 5 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…