ČRo: Jubilejní ročník festivalu Prix Bohemia Radio se uskuteční v Praze

05.03.2013 16:48

Jubilejní 30. ročník Mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio 2013 se letos nově uskuteční v Praze.

ČRo: Jubilejní ročník festivalu Prix Bohemia Radio se uskuteční v Praze
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Festival zahájí 4. listopadu slavnostní koncert Symfonického orchestru Českého rozhlasu, závěrečný večer s předáním cen proběhne 7. listopadu. Letošní festival ocení soutěžící ve čtyřech kategoriích, předány budou i Cena Jiřího Ješe a Cena Karla Kyncla.

V letošním roce jsou vyhlášeny čtyři soutěžní kategorie – Dokument, Drama, Pořad o hudbě a Autoanonce – Self promotion. Kategorie Dokument bude věnována české i zahraniční tvorbě s udílením mezinárodní ceny. V dalších třech kategoriích, Drama, Pořad o hudbě a Autoanonce – Self promotion, bude přehlídka otevřena českým a slovenským pořadům.

Soutěžit mohou pořady, které byly vytvořeny v době od 1. ledna 2012 do 30. června 2013. Do soutěže budou přijaty všechny pořady, které odpovídají zadání a budou zaslány na CD (wav nebo MP3) s řádně vyplněnou přihláškou nejpozději do 30. června 2013 na adresu Český rozhlas, kancelář CUTSP - Prix Bohemia Radio, Vinohradská 12, 120 99, Praha 2 nebo elektronicky na adresu festival@rozhlas.cz. V případě I. kategorie je nutné dodat synopsi a scénář v originálním a v anglickém jazyce.

V rámci festivalu bude udělena Cena Jiřího Ješe za nejlepší komentář bez omezení délky, publikovaný v elektronických nebo tištěných médiích od 1. 1. 2012 do 30. 6. 2013. Uzávěrka přihlášek, obsahujících text příspěvku, je 30. 6. 2013.

Dále generální ředitel Českého rozhlasu udělí Cenu Karla Kyncla a uvede některou z rozhlasových osobností do Síně slávy.

Kompletní text vyhlášení letošního ročníku Prix Bohemia Radio včetně tiskopisu přihlášky naleznete v přílohách. Další informace najdete na www.prixbohemiaradio.cz.

MgA. Jakub Čížek
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Výzkum prokázal závažné dopady uvěznění rodiče na dítě

20:48 Vězeňská služba: Výzkum prokázal závažné dopady uvěznění rodiče na dítě

První výzkumný projekt v ČR zaměřený na děti vězňů s názvem Rodičovství za mřížemi realizovala Masar…