Hyundai zveřejnila první snímky konceptu sportovního kupé HND-9

22.03.2013 19:20

Hyundai Motor Company, nejrychleji rostoucí automobilová značka, zveřejnila skici exteriéru svého nejnovějšího konceptu luxusního sportovního kupé HND-9.

Hyundai zveřejnila první snímky konceptu sportovního kupé HND-9
Foto: red
Popisek: Hyundai

 

HND-9 představuje evoluci designérské filozofie značky Hyundai založené na fluidních tvarech. HND-9 je devátým konceptem vyvinutým výzkumným a vývojovým střediskem Hyundai Motor Group v korejském Namyangu. Jeho prémiový vzhled umocňuje velké množství sofistikovaných detailů.
 
HND-9 přináší svou dramaticky dlouhou kapotou a rozvorem moderní interpretaci elegantního vzhledu klasického prémiového sportovního kupé.
 
Fluidní tvary a elegantní charakterové linie, které sahají od světlometů až k odtokové hraně víka zavazadlovému prostoru, dramaticky tvarované plochy, z nichž vyzařuje síla, a ohromující široká maska chladiče ve tvaru šestiúhelníku podtrhují vysokovýkonný charakter tohoto konceptu.
 
Vzhůru výklopné dveře, spirálovité linie spojené se světlomety, jemně se třpytící stříbrný lak, dvě dvojité koncovky výfuku a jedinečný design předních a zadních světlometů propůjčují vozu elegantní futuristický vzhled.
 
Koncept vysokovýkonného sportovního kupé HND-9 s pohonem zadních kol je vybaven motorem GDI 3,3 litru s přeplňováním turbodmychadlem, jehož nejvyšší výkon 272 kW (370 k) přenáší na vozovku osmistupňová samočinná převodovka.
 
HND-9 bude představen ve světové premiéře na tiskové konferenci Hyundai, která se uskuteční 28. března na autosalonu v Soulu. Podrobnější informace o designu konceptu a jeho nejmodernější technice budou zveřejněny na autosalonu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…