Česká spořitelna je nadále generálním partnerem Univerzity Hradec Králové

16.04.2013 18:57

Studentům nabízí stáže, přednášky a stínování manažerských pozic v bance.

Česká spořitelna je nadále generálním partnerem Univerzity Hradec Králové
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

 

Začátkem dubna 2013 Česká spořitelna a Univerzita Hradec Králové prodloužily smlouvu o generálním partnerství na dalších pět let. Smlouva o spolupráci spočívá především v podpoře vzdělávacích aktivit školy. Finanční prostředky České spořitelny jsou určeny na konference, publikační činnost a na podporu vědeckých výsledků akademických pracovníků. Studenti mohou také získat od odborníků z banky cenné zkušenosti formou stínování, dlouhodobých stáží či prostřednictvím vedení diplomových prací. Vzájemná spolupráce banky a školy nově studentům přináší také možnost získat stipendium na vzdělávání v oblasti nových médií a následnou podporu pro rozvoj jejich inovativních podnikatelských projektů. 
 
„Setkání s mladými lidmi je vždycky inspirativní. Do banky přinášejí často netradiční, nezaujatý a zajímavý pohled zvenku. Proto stínování našich manažerů a stáže nejsou přínosné jen pro studenty, ale zároveň i pro nás, kteří se na svoji práci můžeme dívat z jiné perspektivy,“ řekl o spolupráci se studenty Pavel Kysilka, generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny. 
 
„Našim studentům chceme v každém ohledu vytvořit příležitosti k tomu, aby se mohli učit od těch nejlepších profesionálů svého oboru. Vítám proto skutečnost, že v oblasti bankovnictví, finančního poradenství, ale i například při zpracování tematicky odpovídajících diplomových prací se našim posluchačům budou věnovat specialisté z České spořitelny. Díky této skutečnosti budou naši absolventi nepochybně opouštět brány univerzity se značnou výhodou při startu své profesní kariéry,“ dodal Josef Hynek, rektor Univerzity Hradec Králové.  
 
Na konci září 2012 proběhla na půdě Univerzity Hradec Králové odborná konference s názvem Hradecké dny sociální práce, jejímž partnerem byla Nadace České spořitelny. Česká spořitelna rovněž připravila v prosinci pro studenty přednášku na téma prevence finanční kriminality a podvodného jednání. Během celého roku 2012 realizovala stínování manažerských pozic pro pět vybraných studentů UHK.
 
V roce 2011 Česká spořitelna otevřela na Univerzitě Hradec Králové svou první experimentální pobočku pro mladé. Pobočka je zaměřena převážně na poradenství a zvyšování finanční gramotnosti mladých lidí, poskytuje ale i standardní produkty a služby. Konečný vzhled pobočky, její otevírací dobu i oblečení poradců mohli ovlivnit formou hlasování přímo studenti UHK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…