Platit přímo v čínském jüanu není žádný problém, může to přinést řadu výhod

17.04.2013 12:00

Platit za zboží čínským dodavatelům přímo v čínských jüanech (CNY), případně tuto měnu inkasovat už není žádný problém. AKCENTA CZ rozšířila portfolio svých služeb právě o možnost realizovat zahraniční platby v čínské měně a mít v této měně také otevřený interní platební účet. Díky tomu mohou importéři a exportéři ještě více ušetřit.

Platit přímo v čínském jüanu není žádný problém, může to přinést řadu výhod
Foto: AKCENTA
Popisek: AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo

Společnost AKCENTA CZ, která je platební institucí a patří mezi největší nebankovní devizové obchodníky v České republice, začala nabízet svým klientům možnost realizovat platební styk v čínské měně. Firmy, které obchodují s čínskými partnery, tak mohou platit v této měně přímo. To s sebou přináší řadu výhod: od eliminace kurzového rizika, přes nižší transakční náklady až po úsporu ceny kontraktu. 

Realizace plateb v čínských jüanech je přitom u AKCENTY CZ jednoduchá a probíhá jako klasická platba například v dolarech nebo eurech. Klienti také mohou mít otevřené interní platební podúčty, na které lze tuto měnu inkasovat, případně z nich realizovat platby. Vše probíhá přímo, tedy například bez dalších devizových “mezikonverzí“.

„Čína je ekonomickým fenoménem dnešní doby a její role, nejenom coby vývozce, ale postupně také stále významnějšího dovozce, bude i nadále posilovat. Proto jsme našim klientům vyšli vstříc a nově jim nabízíme možnost realizovat přímé platby v čínské měně. Díky tomu mohou jak importéři, tak exportéři těžit z velmi nízkých poplatků za realizaci platby a také výhodného směnného kurzu. Otevírá se jim také cesta k dalším kontraktům a mohou na čínském trhu získat lepší vyjednávací pozici. V současné době může být každá úspora nemalou konkurenční výhodou,“ shrnul důvody uvedení nové služby Milan Cerman, předseda představenstva a ředitel pro oblast obchod AKCENTA CZ.

O společnosti AKCENTA CZ, a.s.

AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu s více než 15letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům. AKCENTA CZ je držitelem povolení (Č.j.:2011/1199/570) k činnosti platební instituce podle zákona o platebním styku č.284/2009 Sb.§ 3 odst. 1 písm. a)b)c)e)f). Jako jedna ze dvou nebankovních společností obchodující s devizami v ČR je držitelem licence pro obchodování s cennými papíry, která ji opravňuje k uzavírání forwardových a swapových obchodů.

O skupině AKCENTA:

Skupinu AKCENTA tvoří tři samostatné společnosti: AKCENTA CZ, a.s., obchodník s devizami, AKCENTA ENERGIE, a.s., obchodník s elektrickou energií, a AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo. Skupina působí na středoevropském trhu v oblasti obchodování s devizami, obchodování s energií a poskytování bankovních služeb, vkladů a úvěrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…