Český rozhlas zkrátil detektivky na minutu

05.05.2013 9:30

Český rozhlas začne od pondělí 6. května vysílat detektivní minutové hry z cyklu Případy kapitána Srnce. Jejich autorem je Petr Hudský, scénárista seriálu Kriminálka Anděl.

Český rozhlas zkrátil detektivky na minutu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Unikátní minutové hry budou stanice Vltava a Dvojka vysílat šest následujících pondělků. Jednotlivé díly budou k dispozici také on-line na webu minutovehry.cz.

V detektivním cyklu Případy kapitána Srnce se v režii Hany Kofránkové představí herec Vinohradského divadla Oldřich Vlach nebo Martin Písařík známý ze seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Minutové hry se staly úspěšným rozhlasovým projektem, který se v českém éteru objevil jako novinka v roce 2012 a jeho ambicí je stále zkoumat možnosti tohoto formátu. „Minutové hry nabízejí prostor jak pro tradiční témata v podobě příběhů ze života nebo komediálních situací, tak pro zvukové experimenty. Nyní přinášíme posluchačům příběhy detektivní. Na konec června chystáme také desetidílný autorský seriál Johany Švarcové natočený kompletně mimo nahrávací studia - v reálných prostředích pražských Vinohrad a Žižkova“, uvádí dramaturgyně Kateřina Rathouská, která je autorkou projektu Minutových her v Českém rozhlase.

Detektivkami a seriálem však experimenty nekončí. V úterý 7. května začne rozhlas vysílat také „archivní“ minutové hry. Ty jsou sestaveny vždy ze dvou starších rozhlasových her ze zvukového archivu a připomenou tak letošní 90. výročí Českého rozhlasu. Jejich tvůrcem je Roman Štětina, který ve svých kompozicích skládá útržky původních her do překvapivých kontextů.

Český rozhlas natočil minutových her již více než stovku. Jejich vysílání zahájil v říjnu loňského roku na všech svých stanicích. V současné době jsou hry vysílány od pondělí do soboty na stanicích Vltava (v 11.27, 17.40 a 23.15 hodin) a Dvojka (v 9.15, 15.45 hodin, v sobotu 7.45). Fanoušci on-line poslechu mohou nalézt desítky her na adrese minutovehry.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…