Den otevřených dveří v Českém rozhlase v sobotu 18. května

15.05.2013 12:25

Český rozhlas i letos otevře své dveře v komplexu budov Vinohradská – Římská v Praze 2. V sobotu 18. května od 9.00 do 17.00 hodin budou rozhlasovou budovou procházet skupinky návštěvníků s průvodcem, který jim podá odborný výklad o historii i současnosti rozhlasového vysílání i rozhlasové budovy. Den otevřených dveří se současně koná i ve většině regionálních stanic Českého rozhlasu.

Den otevřených dveří v Českém rozhlase v sobotu 18. května
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V Praze na Vinohradech je pro všechny připravena prohlídka vysílacích studií, setkání s lidmi, kteří vysílání připravují a řada koncertů a doprovodných programů. Před budovou Českého rozhlasu se návštěvníci budou moci seznámit s prací přenosových vozů ČRo.

Ukázku živého vysílání chystá Dvojka Českého rozhlasu. Pod názvem Šťastnou cestu se SEMAFORem je připraven den zábavy a zajímavých setkání. Do studia 2 v budově Vinohradská přijdou redaktoři i hosté této stanice. Kromě protagonistů Semaforu Jitky Molavcové a Jiřího Suchého to budou například Karel Štědrý, Milan Drobný, Lucie Černíková, Jiří Štědroň, Václav Hybš, Felix Slováček a Dáda Patrasová, Ivan Kraus, Ilona Švihlíková, Dáša Zázvůrková, Martin Kratochvíl, Alfred Strejček a moderátoři Dvojky Českého rozhlasu Daniela Brůhová, Eva Kvasničková, Zita Senková, Zdeněk Junák, Stáňa Dufková, Jan Cimický, Stáňa Lekešová, František Novotný, Jiří Anderle, Václav Žmolík, Václav Větvička a Ondřej Kepka.

Ukázky vysílání stanic Vltava, D-dur, Jazz a prezentaci Detektivek na Vltavě připravuje Český rozhlas Vltava. Radiožurnál představí nejen nový newsroom, ale připravuje i setkání se známými moderátory Jiřím Chumem, Janem Pokorným a Hankou Shánělovou.

V rámci Dne otevřených dveří se uskuteční i prezentace nové stanice mluveného slova Český rozhlas Plus. Kromě svého vysílacího studia a řady hostů, mezi kterými nebude chybět Mikuláš Kroupa, se stanice představí technickou novinkou - zvukovým laserem. Unikátní technologie bude použita v Českém rozhlase vůbec poprvé a nepochybně zaujme návštěvníky všech věkových kategorií.

Nejmladší návštěvníky určitě zaujme Rádio Junior a ty o trošku starší Radio Wave.   Bude možno se seznámit i s Nadačním fondem ČRo a jeho projektem Světluška. V závěru prohlídky bude návštěvníkům umožněno nahlédnout do největšího studia Českého rozhlasu S1, které je právě těsně před dokončením rekonstrukce a probíhá v něm zkušební provoz.

V hale na Vinohradské ulici 12 bude po celý den hrát hudba. Od 10 hodin vystoupí Zora Jandová, v 11 hodin se můžete těšit na Janu Chládkovou. Odpoledne bude nejprve patřit finalistům soutěže Česko zpívá Lence Švestkové, Magdaleně Moudré, Petře Švancarové, Lucii Hajné a Davidu Piňosovi. Zbytek dne se odehraje v rytmu lidových písní. K poslechu i zpěvu zahraje čtveřice dudáků Pracharanda a cimbálová muzika souboru Čtyřlístek Nové Strašecí.

Až do 18.00 hodin bude otevřena prodejna Radioservisu na Vinohradské 12, ve které budou mít rozhlasoví návštěvníci speciální slevy.

Vstup na prohlídku je z Římské ulice 13, Praha 2. Ke vstupu jsou nutné časové vstupenky, které je možno předem objednat na telefonním čísle 221 551 313. Den otevřených dveří se současně koná i ve většině regionálních stanic Českého rozhlasu. Další informace najdete na webu rozhlas.cz. Všechny doprovodné programy a autogramiády je možno shlédnout i bez prohlídky rozhlasu. Vstup je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

10:04 MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páte…