Český rozhlas: Pořad Tobogan udělí ceny „TOBOGAN PRIX“

16.05.2013 17:50

V sobotu 18. května, přesně v den devadesátého výročí Českého rozhlasu, předá jeho generální ředitel Peter Duhan a tvůrci pořadu Tobogan ocenění „Tobogan Prix“ čtyřem osobnostem.

Český rozhlas: Pořad Tobogan udělí ceny „TOBOGAN PRIX“
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Mnozí pamětníci si možná vybaví, že dlouholetý průvodce pořadem, Tomáš Sláma, uděloval nejčastějším a nejmilejším hostů speciální medaile. Ocenění z jeho rukou tak dostali například Stella Zázvorková, Vladimír Komárek, Lubomír Lipský, ale i Miroslav Horníček, Waldemar Matuška a dalších více jak dvacet osobností.

Ve scénáři slavnostního dílu, který se bude věnovat rekonstrukci prvního dne vysílání Československého rozhlasu, zbude místo i na slavnostní okamžik. Snahou tvůrců je totiž pokračovat v tradici předávání medailí.

Autorem původních medailí byl Zdeněk Kolářský (*1931), akademický sochař, jeden z nejvýznamnějších českých autorů mincí a medailí.

„Znala jsem pouze jméno, internet mi pak prozradil, že v muzeu v Lanškrounu existuje stálá výstava jeho děl. Napsala jsem tedy do muzea a paní ředitelka mně laskavě poskytla kontakt. Telefonovali jsme si s panem Kolářským mnohokrát a hned se pro záměr nadchl, vyhledal původní formu a vyrobil medaile, které předáme právě ve slavnostní den,“ doplnila dramaturgyně pořadu Yvona Žertová.  

Kdo ocenění získá, se posluchači dozví v přímém přenosu v sobotu 18. května od 11.05 hodin, přímo ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky nebo mohou přijít osobně do Divadla u Hasičů, kde se pořad Tobogán pravidelně natáčí.

Více o programu a vysílání Českého rozhlasu Dvojky naleznete na dvojka.rozhlas.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

14:52 Spiknutí je teď nejprodávanější knihou v Česku! Autoři pracují na druhém - rozšířeném vydání

Kniha "Spiknutí - Pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR" od autorské dvojice Luboš Procházka a Rad…