Krajané v USA nezapomínají: Pomohli jste Westu, teď my pomůžeme při povodních!

06.06.2013 8:52

Češi žijící v USA bedlivě sledují vývoj povodní v České republice, kde stále žijí jejich rodiny a přátelé. Situace, která naši zemi zasáhla, jim není lhostejná. Chtějí se alespoň na dálku prostřednictvím krajanských médií zapojit do pomoci lidem postiženým povodněmi.

Krajané v USA nezapomínají: Pomohli jste Westu, teď my pomůžeme při povodních!
Foto: Jakub Melín
Popisek: Povodně 2013

Krajané žijící v USA, zejména pak ti z Westu v Texasu, mají v živé paměti ochotu občanů České republiky, kteří neváhali posílat finanční dary na obnovu jejich města. West byl v dubnu tohoto roku zasažen ničivou explozí v továrně na hnojiva. Stejně nyní zareagovali krajané na povodeň, která v posledních dnech zasáhla většinu krajů České republiky včetně hlavního města. Téměř okamžitě začali shánět informace, kam mohou svoji pomoc směřovat.

John Honner, zakladatel českoamerické televize Czech-American TV, uvádí: „Mnoho Čechů žijících v USA se na nás obrátilo s dotazem, jak by mohli pomoci povodněmi postižené republice. Rozhodli jsme se proto kontaktovat Ministerstvo vnitra České republiky a požádat o potřebné informace.“ Výsledkem této spolupráce je krátká zpráva předcházející každému vysílání Czech-American TV. Ta diváky odkazuje na konkrétní webovou stránku ministerstva, kde najdou návod, jak se do pomoci zapojit. Kromě toho má zpráva za cíl informovat další diváky o povodních v České republice.

Webové stránky Ministerstva vnitra odkazují na veřejné sbírky uspořádané na pomoc lidem postiženým povodněmi. Češi žijící v zahraničí si tak mohou zvolit jeden z mnoha ověřených účtů, na který je možné zaslat finanční podporu.

Czech-American TV je nekomerční vzdělávací televize, která už téměř deset let vysílá dokumentární pořady o českých regionech a kultuře. To přispívá nejen ke zviditelňování českých regionů a jejich turisticky atraktivních destinací, ale i k osvětě českého kulturního dědictví. Televizi sleduje přes 2,5 milionů domácnosti na kabelové televizi v USA a přes 100 tisíc diváků z celého světa na internetu. Mimo USA je největší sledovanost v Kanadě, Austrálii, Anglii a v Ruské Federaci. Na internetových stránkách www.catvusa.com můžete najít více informací o naší činnosti včetně archivu vysílání.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…