Generali: Velké škody posouvají povodňový účet do stamilionových částek

07.06.2013 21:19

Povodňový účet klientů Generali během pátku překročil 1000 škod za 121 milionů korun.

Generali: Velké škody posouvají povodňový účet do stamilionových částek
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Do statistik začínají výrazně promlouvat velké škody, které je posouvají do stamilionových částek. Podobný trend očekáváme i víkendu, kdy bude mimořádně v provozu Kontaktní centrum, abychom umožnili poškozeným co nejdříve škody nahlásit. Linka 844 188 188 bude v provozu v sobotu i v neděli od 7 do 19 hodin. Likvidace kalamitních škod jde zatím hladce podle plánu a čtvrtina dosud nahlášených škod je vyplacena. Mobilní technici a likvidátoři jsou de facto nonstop v terénu, pomáhají s registrací škod a aktivně nabízejí zálohy na pojistná plnění.
 
V konečném součtu by se počet povodňových škod mohl pohybovat kolem dvou tisíc. Červnová velká voda by tak klientům Generali mohla způsobit zkázu za 200 milionů korun.
 
Likvidace povodňových škod má nejvyšší prioritu. Mobilní technici a likvidátoři pojišťovny Generali pracují nadále v kalamitním režimu. Na místech, kde to situace umožnuje, pomáhají s registrací škod a nabízejí výplaty záloh na pojistná plnění. Počet příchozích hovorů a e-mailů je v těchto dnech vyšší o desítky procent. Kromě linky 844 188 188 mohou lidé hlásit škody také online na www.generali.cz nebo na facebookovém profilu pojišťovny Generali. Kromě tradičních komunikačních kanálů využívá Generali pro kontakt s klienty také sociální sítě Twitter a Facebook.
 
Regiony
 
Z regionálního pohledu dominují škody ze Středočeského kraje, které mají takřka 40% podíl. Na řadě míst středních Čech přitom voda ještě neopadla. Prozatím se jedná o 400 škod za 60 milionů korun. Další 200 pojistných událostí za 25 milionů korun hlásí lidé a firmy z Prahy. Přibližně stejný počet škod za 2 miliony korun dosud nahlásili naši klienti z Jihočeského kraje. S tím jak voda postupně opadá, roste nejrychleji počet škod v Ústeckém kraji. Aktuálně se jedná 130 škod za 24 milionů korun. Další výrazné nárůsty škod lze předpokládat v následujících dnech včetně víkendu, kdy bude pro urychlení likvidace škod mimořádně v provozu linka 844 188 188.
 
Odvětví
 
Tři čtvrtiny všech pojistných událostí tvoří drobnější škody na domácnostech a rodinných domech. Převedeno do exaktních čísel jde o 800 škod za více než 26 milionů korun. Podnikatelé dosud nahlásili necelou stovku škod za 18,5 milionů korun. Dále evidujeme na 70 škod, které hlásí majitelé kancelářských a obytných budov. Prozatím je vyčíslili na 4 miliony korun. Co do objemu jsou ale nejvyšší průmyslové škody. Přestože se jejich počet pohybuje kolem 40, jejich výše už překročila částku 60 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pojišťovna Generali

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…